Banner 980x90

Gājēju ietvi Ogrē, Turkalnes ielā, pārbūvēs un pagarinās līdz kapiem

Ogre24.lv
Ogre24.lv
Piektdien, 15.jūlijā, Ogres novada pašvaldība izsludina iepirkumu gājēju ietves izbūvei Turkalnes ielā, ziņo pašvaldības informācijas portāls Ogre.lv.

Šovasar Ogrē ir izbūvēti vairāki jauni, kā arī pārbūvēti jau esošie gājēju celiņi. Šobrīd tiek veikta gājēju ielas pārbūve Vidus prospektā un Vidzemes ielā.

Turpinot ietvju sakārtošanu, Ogres novada pašvaldība ir izsludinājusi iepirkumu ietves pārbūvei Turkalnes ielas posmā no Brūkleņu ielas līdz autobusa pieturai "Kapi". Piedāvājumi jāiesniedz līdz 26.jūlijam.

Esošā ietve izbeidzas pie Brāļu kapiem. Saskaņā ar jauno projektu ir paredzēts ne tikai pārbūvēt esošo ietvi, bet arī pagarināt to, izbūvējot jaunu posmu līdz kapiem.

Darbus bija paredzēts uzsākt agrāk, taču to traucēja vairāki apstākļi, viens no tiem – projekta saskaņošana ar privāto zemju īpašniekiem. Izstrādājot ietves pārbūves projektu, bija jāņem vērā arī sarežģītais reljefs šajā teritorijā un Norupītes šķērsošana. 

Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, sporta un tūrisma jautājumos: "Tagad visi jautājumi ir sakārtoti tā, lai izsludinātu iepirkumu un izvēlētos būvdarbu veicēju. Iepirkumam beidzoties, nekavējoties tiks uzsākti darbi, lai šovasar, pēc iespējas īsākā laika posmā, celiņš būtu gatavs. Svētdien, 17.jūlijā, Ogres kapos notiks kapusvētki. Bijām plānojuši gājēju celiņu sakārtot līdz kapusvētkiem, diemžēl neizdevās, tāpēc atvainojos visiem, kuriem uz savu tuvinieku atdusas vietu Ogres kapos nāksies iet pa tādu ietvi, kāda tā ir šobrīd."

Nedaudz aizkavējusies ir arī gājēju celiņa ierīkošana pie Upes un Kalna prospekta krustojuma, jo arī tur nepieciešams saskaņojums ar zemes īpašnieku. Savukārt Raiņa prospektā ietves pārbūvei šķēršļi radušies padomju laikā celiņa joslā ierīkoto pazemes inženierkomunikāciju dēļ.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)