Banner 980x90

Gerhards izsauc uz pārrunām Ķekavas novada domes priekšsēdētāju

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards uzaicinājis uz sarunu Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Andi Damlicu Lapenieku ciema iedzīvotāju sūdzību dēļ. Tikšanās paredzēta otrdien, 19.jūlijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Ministra padomnieks Oskars Vizbulis, nesaskaņu iemesls ir vietējo iedzīvotāju atteikšanās slēgt līgumus ar SIA "Baložu komunālā saimniecība". Tās piedāvātie kanalizācijas pakalpojumu tarifi vietējiem iedzīvotājiem ir trīs reizes lielāki, nekā blakus esošajiem ciematiem. Atteikšanās gadījumā vietējiem iedzīvotājiem jau tiek atslēgta kanalizācija, kā svētdien vakarā ziņojuši vairāki masu mediji.

Sarunas laikā paredzēts izvērtēt Ķekavas pašvaldības spēju pildīt tai ar likumu noteiktās funkcijas, jo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija jau 13.jūlijā nosūtīja vēstuli Ķekavas novada domei, norādot, ka nav pieļaujama situācija, ka Lapenieku ciema iedzīvotājiem netiek nodrošināti ūdenssaimniecības pakalpojumi.

Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir organizēt iedzīvotājiem komunālos pakalpojumus, kā arī vietējā pašvaldība organizē ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu savā administratīvajā teritorijā atbilstoši Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6.panta pirmajai un otrajai daļai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)