Banner 980x90

Gerhards: Ķekavas novada domei ir nekavējoties jānodrošina kanalizācijas pakalpojumi

Ogre24.lv
Ogre24.lv
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards tiekoties ar Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Andi Damlicu, uzdeva nodrošināt kanalizācijas pakalpojumu sniegšanu, domei pieņemt nepieciešamos lēmumus šo pakalpojumu nodrošināšanai atbilstoši likumā noteiktajam, kā arī izvērtēt iespēju atsavināt kanalizācijas tīklus pašvaldības īpašumā.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Ministra padomnieks Oskars Vizbulis, iemesls, kādēļ ministrs uzaicināja uz sarunu Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju, bija kanalizācijas atslēgšana Lapenieku ciema iedzīvotājiem. Tie atteicās slēgt līgumus ar pašvaldības uzņēmumu SIA "Baložu komunālā saimniecība", kuru privāts uzņēmums SIA "Zeltenieki" pilnvaroja sniegt kanalizācijas pakalpojumus. Turklāt SIA "Zeltenieki", kas nodarbojas ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu, dara to bez novada domes lēmuma un pašvaldības funkcijas deleģējuma.

Tikšanās laikā ministrs Kaspars Gerhards uzdeva Ķekavas novada domes priekšsēdētājam nekavējoties nodrošināt kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību Lapenieku ciema iedzīvotājiem, un pēc iespējas ātri, bet ne vēlāk kā mēneša laikā, pieņemt nepieciešamos domes lēmumus situācijas sakārtošanai - noteikt kanalizācijas pakalpojumu sniedzēju Lapenieku ciemā, laika periodu, kādā darbojas pakalpojumu sniedzējs, un noteiktus pamatotus tarifus kanalizācijas pakalpojumam minētajā teritorijā.

Lai paātrinātu situācijas risināšanu, ministrs uzdeva Ķekavas novada domei izvērtēt arī Lapenieku ciema kanalizācijas tīklu atsavināšanu pašvaldības īpašumā.

"Situācija ir jāatrisina mēneša laikā. Ja tas netiks izdarīts noteiktajā termiņā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija rosinās Ķekavas novada domes ārkārtas sēdi ar konkrētu darba kārtību un sagatavotiem lēmuma projektiem. Ja arī tad netiks pieņemti atbilstoši domes lēmumi, tiks izvērtēta Ķekavas pašvaldības spēja pildīt tai ar likumu noteiktās funkcijas," sacīja Kaspars Gerhards.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)