Banner 980x90

Grāmatā apkopotas Ogres Valsts ģimnāzistu labākās esejas

Ogres Valsts ģimnāzija (OVĢ) pirmo reizi izdevusi savu grāmatiņu, kurā apkopotas konkursam "Dodot divtik gūstu" iesniegtās labākās esejas, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja pašvaldībā.

OVĢ direktore Aina Bērce atminas, ka ideja par šādu eseju konkursa organizēšanu viņai radusies jau pirms diviem gadiem, kad skolēni aicināti rakstīt eseju par tēmu "Gods kalpot Latvijai".

Iesniegtas aizraujošas un patriotiskas esejas, kas atrodas skolas muzejā, bet jau šajā mācību gadā direktore nolēmusi, ka eseju konkursā iesniegtie labākie darbi jāapkopo grāmatiņā.

"Šajā mācību gada sākumā izsludināju eseju konkursu par tēmu "Dodot divtik gūstu", kurā brīvprātīgi bija aicināti piedalīties visi skolēni no 7. līdz 12.klasei. Decembra sākumā jau biju saņēmusi ap 200 esejām – katrs otrais skolēns bija to uzrakstījis. Un decembra beigās, svētku laikā, 15 labāko darbu autori tika apbalvoti, bet darbi mācību gada beigās izdoti grāmatiņā. Esejas ilustrētas ar 30 skolēnu zīmējumiem, kurus atlasīja zīmēšanas skolotāja," ar grāmatiņas vēsturi iepazīstina Bērce.

Nu grāmatiņa ar labo vēsti aizceļojusi pie vairāk kā 200 Ogres novada ģimenēm – darbu autoriem un skolas absolventiem, to plānots izmantot kā dāvanu, turklāt direktore to plāno pasniegt arī jaunievēlētajiem domes deputātiem.

Šādu tradīciju direktore plāno turpināt arī nākamos gadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)