Banner 980x90

Harijs Zariņš - "Ogres Goda pilsonis"

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Trešdien, 4.maijā, Baltā galdauta svētkos ogrēnietim un mūziķim Harijam Zariņam piešķirts pašvaldības apbalvojums – tituls "Ogres Goda pilsonis", pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ogres novada pašvaldībā.

Pašvaldības apbalvojumu "Ogres Goda pilsonis" pasniedza Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis un priekšsēdētāja vietniece izglītības kultūras un veselības lietu jautājumos Ineta Tamane.

Mangulis, sveicot jauno Ogres Goda pilsoni, uzsvēra, ka H. Zariņš ir cilvēks, kurš savu pozitīvo enerģiju dod visiem apkārtējiem- ogrēniešiem un visiem latviešiem.

Mūziķis pateicās Ogres novada pašvaldībai, Ogres novada kultūras centram par atzinību un ilggadīgo atsaucību un pretimnākšanu. "Man prieks, ka Ogre attīstās un kļūst arvien skaistāka. Ogre ir mana sirds pilsēta," atzīst mūziķis.

Zariņu sveica pašvaldības aģentūras "Ogres novada Kultūras centrs" direktore Antra Purviņa. Tieši Ogres novada Kultūras centrs izvirzīja mūziķi apbalvojuma saņemšanai. Kultūras centrā turpmāk būs arī "slavas zāle", kurā tiks ievietoti Ogres novadam nozīmīgu mūziķu, mākslinieku portreti. Kā pirmais šajā zālē būs tieši Zariņa foto.  

Ieradušies sveikt jauno Ogres Goda pilsoni bija arī mūziķa grupas biedri, draugi un radi.  Šodien grupai "Colt" ir 6 gadu jubileja, taču mūziķis Zariņš solīja, ka jubilejas koncertu visi ogrēnieši dzirdēs Ogres pilsētas svētkos, kas norisināsies 5. un 6.augustā.

Ogres novada pašvaldības domes sēdē 21.aprīlī tika pieņemts lēmums pašvaldības apbalvojumu – titulu "Ogres Goda pilsonis" piešķirt ogrēnietim, rokgrupu "Opus Pro" un "Colt" dibinātājam un ģitāristam Harijam Zariņam par nopelniem mūzikas jomā un ieguldījumu Ogres vārda popularizēšanā.

Savas pastāvēšanas laikā grupa "Opus Pro" ierakstījusi piecus studiju albumus un iemantojusi lielu klausītāju fanu loku. Savukārt ar grupu "Colt" ir ierakstīti trīs studiju albumi. Ar abām grupām Ogres vārds popularizēts gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Harijs Zariņš kopā ar grupām "Opus Pro" un "Colt" uzstājies kopā ar tādām pasaules mūzikas zvaigznēm kā "Whitesnake", "ZZ Top", "Nazareth", "Slade", "Sweet", "Bjork", "CCR", Suzie Quatro un citiem.

Šogad koncertos teju visās Latvijas pilsētās piedalījās gan grupas "Opus pro" pašreizējais pamatsastāvs, gan grupas viesmūziķi, kuriem grupas pastāvēšanas laikā ir bijusi sadarbība ar šo mūziķu grupu. 

Komponists, mūziķis un dziesmu tekstu autors, ogrēnietis H. Zariņš 2013.gada 18.maijā tika iekļauts Latvijas mūziķu "Slavas alejā" Liepājā un izcelto Latvijas mūziķu vidū vienīgais pārstāv Ogres novadu. Izrādītā atzinība, iekļaujot H. Zariņu "Slavas alejā", ir nopelns par viņa ieguldījumu Latvijas roka attīstībā.

Būtiska ir ne tikai H. Zariņa dalība grupā "Opus Pro", bet arī ieguldījums Ogres novada kultūras norisēs, īpaši Ogres pilsētas svētkos pagājušajā gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)