Banner 980x90

Iemūrē piemiņas kapsulu Botāniskā dārza oranžēriju pamatos

14. novembrī Salaspils VZI APP "Nacionālā botāniskā dārza" (NBD) Ex situ centra jauno oranžēriju pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv stāsta NBD Izglītības un informācijas nodaļas speciāliste Ilze Ķigure.

Līdz ar vēstījumu kapsulā tika ievietotas lata monētas ar botāniskiem un botāniku saistītiem motīviem, kā arī vairāku skujkoku sugu, lotosa, ārstniecības cietsēkles sēklas, laikraksts "Salaspils Vēstis" un daži informatīvi materiāli par NBD.

Oranžērijas paredzēts izmantot nacionālas nozīmes augu genofonda kolekciju - krizantēmu, gerberu, alstremēriju, ciklamenu, kā arī reto un apdraudēto sugu izvietošanai un saglabāšanai.

Būvniecība tiek veikta projekta "Bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas ex situ infrastruktūras izveide" (3DP/3.4.3.0/11/IPIA/VARAM/001) ietvaros, kuru finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Būvdarbi plānoti līdz 2014 gada nogalei, tos veiks SIA "EKOTEH BŪVE".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)