Banner 980x90

Ikgadējo debesu vērotāju salidojumu Suntažos šogad veltīs enerģijai

Rīga, 5.sept., LETA. Ikgadējais rudens debess vērotāju salidojums Suntažos šogad tiks veltīts enerģijai, aģentūru LETA informēja portāla "StarSpace" redaktore Anna Gintere.

Debess vērotāju salidojums notiks 8.septembrī Suntažos, SIA "Starspace" observatorijā. Šis būs jau divdesmitais astronomijas interesentu salidojums.

Pasākumu ievadīs Latvijas Universitātes profesors Mārcis Auziņš, kurš izvadīs klausītājus cauri gadsimtiem, lai atklātu, kā enerģiju izprata Īzaks Ņūtons, Alberts Einšteins un Stīvens Hokings. No Visuma plašumiem uz tuvējo zvaigzni Sauli kā siltuma, gaismas un enerģijas avotu palīdzēs palūkoties Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas centra vadošais pētnieks Ivars Šmelds. Savukārt Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu daļas vadītājs Andris Vīksna atklās, kā Saules enerģija pārvēršas dažādos Zemes atmosfērā novērojamos fenomenos.

Pasākuma noslēgumā būs iespējams klausīties bioloģijas zinātņu doktora Tūra Selgas stāstījumā par vareno hloroplastu.

Lekcijas sāksies no plkst.15, bet debess novērojumi labvēlīgu laikapstākļu gadījumā - līdz ar tumsas iestāšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)