Banner 980x90

Ikšķilē notiks Operetes festivāls

18.jūlijā Ikšķilē visas dienas garumā notiks pirmais Operetes festivāls, kas piedāvās romantiskus koncertus, tikšanos ar iemīļotiem solistiem un muzikālu pirmizrādi bērniem "Paukojam un šmaukojam".

Kā aģentūru LETA informēja Operetes festivāla sabiedrisko attiecību konsultante Dace Dambe, svētki noslēgsies ar valšu vakaru, kur apmeklētāji ir aicināti izdejot Operetes orķestra spēlētos Johanna Štrausa valšus un polkas.

Koncertos piedalīsies solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Evita Zālīte, Latvijā dzimusī Alisa Zinovjeva no Itālijas (debija Latvijā), Jolanta Strikaite, Marlēna Keine, Laura Teivāne, Nauris Indzeris, Dainis Skutelis, Arturs Mangulis, Juris Vizbulis, Emīls Kivlenieks, dejotāji, Operetes orķestris, Madara Kalniņa džeza grupa un citi.

Operetes festivālu ieskandinās koncerts "Ar mīlestību", kurā Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Jāņa Mediņa un citu latviešu komponistu skaistākās solodziesmas dziedās solisti Zālīte un Vizbulis, pie klavierēm - Agija Ozoliņa-Kozlovska. Koncertā piedalīsies arī Ikšķiles mūzikas skolas 2.vijoles klases audzēkne, apdāvinātā topošā vijolniece Amanda Patjanko. "Ar mīlestību" ir veltījums Operetes teātra Latvijā atdzimšanai. Koncerts notiks plkst.12.00 Ikšķiles luterāņu baznīcā.

Paukam galva vienmēr pilna ar dažādām nebēdnībām, bet Šmauks tās palīdz realizēt. Tikšanās ar zaķēniem Pauku un Šmauku un citiem Ozolaines meža iemītniekiem gaidāma nebēdnīgi muzikālajā uzvedumā "Paukojam un šmaukojam", kas veltīts latviešu melodiķa, komponista Arvīda Žilinska 110.jubilejai. Uzvedumā skanēs daudzas tagadējo mammu un tētu iemīļotas Žilinska dziesmas - "Zaķēnu rīta rosme", "Kaķīts mans" un daudzas citas, kurām mūsdienīgu skanējumu piešķirs Madara Kalniņa džeza grupa. Brodveja stilā veidotajā uzvedumā izteiksmīgā horeogrāfija, spilgtie kostīmi un scenogrāfija priecēs gan pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, gan ikvienu, kam patīk azarts, jautrība un ir mīļas bērnības atmiņas.

Uzvedumā piedalās Mangulis, Kivlenieks un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti. Izrāde notiek no Ikšķiles 7 kilometru attālajā Tīnūžu muižas pagalmā. Sākums plkst.14.00, taču jau no plkst.13.00 bērni ir aicināti piedalīties dažādās radošajās darbnīcās. Tie, kuriem nav sava transporta, uz Tīnūžiem no Ikšķiles tautas nama plkst.13.00 un 13.30 varēs nokļūt ar speciāli norīkotu autobusu.

Tikties ar bijušajiem un arī ar šodien iemīļotajiem operetes solistiem Intu Spanovsku, Ievu Kepi, Andri Lapiņu un citiem notiks plkst.16.00 Ikšķiles kultūras namā. Risinot sarunas pie kafijas tases, būs iespēja atcerēties bijušo valsts Rīgas Operetes teātri un raudzīties Latvijas operetes nākotnes aprisēs. Pasākumu vadīs muzikologi Liene Jakovļeva un Guntars Pupa. Pieteikšanās bezmaksas ielūgumiem, zvanot pa tālruni 65024130 vai 65024131.

Savukārt skaistākās operešu melodijas iemīļotu solistu izpildījumā un vasaras vakara romantiku ikviens aicināts baudīt svētku kulminācijā - Galā koncertā Ikšķiles estrādē. Tā sākums plkst.20.00.

Koncertā skanēs gan Arvīda Žilinska un Raimonda Paula operešu mūzika, gan arī skaistākās melodijas no pasaules operetes pūra - Johanna Štrausa, Imres Kālmana, Franča Lehāra, Frederika Lou operetēm un mūzikliem.

Svētku noslēgumā no plkst.23.00 līdz 24.00 - Valšu vakars Ikšķiles estrādē, kurā ikviens Štrausa un citu slavenu valšu komponistu mūzikas pavadībā varēs izdejoties pēc sirds patikas. Garlaikoties neļaus arī Operetes orķestra spēlētās polkas un galopi. Ar Galā koncerta biļeti ieeja Valšu vakarā bez papildu maksas.

Pēc Operetes Galā koncerta un Valšu vakara plkst.0.52 no Ikšķiles stacijas aties papildu vilciens Ogre-Rīga.

Festivāla režisors - Valdis Lūriņš, diriģents - Guntars Bernāts, horeogrāfs - Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece - Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, scenogrāfs - Oskars Dreģis, producente - Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Operetes festivālu rīko Latvijas operetes fonds sadarbībā ar Ikšķiles novada domi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)