Banner 980x90

Ikšķilē sāks darboties atbalsta grupas līdzatkarīgajiem

Ikšķilē psihoterapeites Dace Caica un Olga Rikmane pilsētas un tuvāko novadu iedzīvotājiem piedāvā apmeklēt īpašas grupu terapijas nodarbības līdzatkarīgajiem, aģentūru LETA informēja biedrības "Esi brīvs!" komunikācijas konsultante Līga Greiškane.

Līdzatkarība ir emocionāla atkarība no otra cilvēka vai viņa uzvedības. Ja ģimenē kāds eksperimentē ar atkarības vielām, kļūst atkarīgs vai pārmērīgi aizraujas un kļūst atkarīgs, piemēram, no azartspēlēm, tas ietekmē arī pārējos ģimenes locekļus. Viņu dzīve bieži tiek pakārtotas atkarīgā dzīvei. Līdzatkarība nozīmē, ka cilvēks nedzīvo vairs savu dzīvi, bet otra cilvēka - atkarīgā tuvinieka dzīvi.

Atbalsta grupā kopā sanāks cilvēki ar līdzīgām problēmām. Tā ir iespēja uzdrīkstēties dalīties savā pieredzē, apgūt jaunas zināšanas, prasmes un veidus, kā rast risinājumu. Uz grupu tiek aicināts ikviens, kurš cieš no tuvinieku atkarības, neatkarīgi no vecuma un dzimuma.

Dalība grupā ir konfidenciāla.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)