Banner 980x90

Ikšķilē skatāma LLU studentu darbu izstāde "Daugavas parka attīstībai Ikšķiles pilsētā"

Rīga, 6.febr., LETA. Ikšķiles tautas namā līdz 6.martam būs skatāma Lauksaimniecības universitātes (LLU) Ainavu arhitektūras un plānošanas specialitātes studentu darbu izstāde "Daugavas parka attīstībai Ikšķiles pilsētā", aģentūru LETA informēja Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca.

Izstādē būs apskatāmi 17 otrā kursa studentu izstrādātie kursa projekti un četri maģistrantu grupu darbi nekustamā īpašuma Parka iela 2 teritorijas labiekārtošanai.

Ikšķiles novada pašvaldības Būvvaldes vadītāja Anda Kauliņa šo izstādi vērtē pozitīvi. Viņa uzskata, ka šī ir domu rosinoša izstāde, kas rosinās domas ne tikai iedzīvotājiem, bet arī pašvaldībai. Būvvaldes vadītāja cer, ka izstāde radīs domu vētru un ļaus pašvaldībai izvēlēties labāko risinājumu teritorijas labiekārtošanai.

Vēstures gaitā nekustamā īpašuma Parka iela 2 teritorija dēvēta dažādos nosaukumos, kalpojusi dažādiem mērķiem, bet līdz pat mūsu dienām tā saglabājusi savu unikālo vērtību - kokus. Pašvaldības mērķis ir saglabāt šo kultūrvēsturisko telpu Ikšķiles pilsētā, ne tikai veidojot sakoptu vidi, bet arī akcentējot vēsturi.

Izstādes laikā novada iedzīvotāji tiek aicināti iepazīties ar studentu piedāvātajiem risinājumiem šīs teritorijas labiekārtošanā, sniegt savu vērtējumu, kā arī izteikt priekšlikumus tālākai parka teritorijas attīstībai.

Ikšķiles novada pašvaldība un LLU 2014.gadā noslēdza sadarbības līgumu, kura gaitā pagājušā gada aprīlī Ikšķilē notika arī Vides un būvzinātņu fakultātes maģistrantūras studentu plenērs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)