Banner 980x90

Ikšķiles novada jaunieši var saņemt 500 eiro savu ideju realizācijai

Pagājušā gada oktobra Ikšķiles novada domes sēdē deputāti apstiprināja lēmumprojektu par 2000 eiro finansējuma piešķiršanu Jauniešu projekta konkursam, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ikšķiles novada pašvaldībā.

Jauniešu projektu konkursu organizē Ikšķiles novada pašvaldība, lai sniegtu iespēju jauniešiem īstenot savas idejas. Ikviens Ikšķiles novada jaunietis vecumā no 13 līdz 25 gadiem var iesniegt projekta pieteikumu līdz 1.martam. Ar domes lēmumu apstiprināta komisija piecu cilvēku sastāvā izvērtēs iesniegtos pieteikumus divu nedēļu laikā pēc projektu iesniegšanas termiņa beigām. Piešķirtā finansējuma apjoms nav lielāks par 500 eiro vienam projektam.

Projektu konkursa mērķis ir veicināt Ikšķiles novada jauniešu iniciatīvu realizēšanu un līdzdalību novada sabiedriskajā dzīvē, kā arī sniegt iespēju jauniešiem iegūt jaunu pieredzi un prasmes projektu izstrādāšanā un realizēšanā.

Ieteicamās projektu tēmas: jauniešu brīvā laika lietderīga izmantošana, Ikšķiles novada attīstība un labiekārtošana, pozitīva Ikšķiles novada tēla veidošana un popularizēšana, draudzīgas vides veidošana, jauniešu līdzdalība sabiedrības dzīvē un pašvaldības lēmumu pieņemšanas procesā, iedzīvotāju, īpaši jauniešu informētības veicināšana, nodarbinātība, karjeras izglītība, brīvprātīgais darbs, sociālo riska grupu integrācija, drošība (satiksme, veselība u.c.), vides aizsardzības pasākumi, veselību veicinoši pasākumi, sporta sacensības un sporta pasākumi.

Ikšķiles novada pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste Agnese Jankuna informē: "Plānots, ka projektu konkurss norisināsies divreiz gadā – pavasarī un rudenī. Projektu varēs iesniegt individuāli vai grupas - vairāki jaunieši kopā. Ja jaunieši ir nepilngadīgi, tad viņiem jāpiesaista pilngadīga persona, kura slēdz līgumu un uzņemas finansiālās saistības par projekta realizāciju."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)