Banner 980x90

Ikšķiles novads lemj pret robežu maiņu par labu Ogres pilsētas paplašināšanai

Valmiera, 30.nov., LETA. Šonedēļ Ikšķiles novada domes deputāti noraidījuši Ogres novada pašvaldības priekšlikumu mainīt administratīvās teritorijas robežu, lai Ogres pilsēta iegūtu papildu teritoriju privātmāju celtniecībai.

Pašreizējā domes vadība un koalīcija ir par to, ka jautājums par robežu maiņu vispār netiktu apspriests, aģentūrai LETA komentēja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš (V). Viņš norādīja, ka robežu maiņa ir sensitīvs jautājums un šāda rīcība varētu radīt precedentu administratīvajai reformai. Ikšķiles novads ir pašpietiekams un pats spēj paveikt tur paveicamos darbus, uzsver Trapiņš.

Tāpat dome nav redzējusi jēgu maiņai, jo privātmājas tāpat var celt Ikšķiles administratīvās teritorijas robežās, sacīja Trapiņš.

Pret robežu maiņu balsoja 10 deputāti, divi "Apvienība Iedzīvotāji" pārstāvji ieceri atbalstīja, bet divi "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai/LNNK" deputāti no balsošanas atturējās.

Ogres novada pašvaldība pirms mēneša vērusies pie Ikšķiles domes ar ierosinājumu mainīt administratīvo teritoriju robežu, tā, lai Ogre iegūtu papildu apbūvējamās teritorijas. Viena no teritorijām, ko pilsēta cer attīstīt atrodas starp bērnu sanatoriju "Ogre" un SIA "MS Siltums" katlu māju. Dienvidaustrumu virzienā nevar attīstīties, jo tur atrodas vēsturiskās dārzkopības apbūves teritorijas, savukārt uz ziemeļiem atrodas Ikšķiles novads. Vēl pilsēta vēlas izplesties aiz Egļu ielas, pretim Brāļu kapiem, taču arī tur ir Ikšķiles novada robeža. Tomēr abas nolūkotās zemes vienības pieder SIA "Rīgas meži", ar ko Ogres novads risina sarunas par zemes gabalu maiņu, vēsta Ogres novada pašvaldības informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)