Banner 980x90

Ikšķiles skolēnus iepazīstinās ar pašvaldības darbu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

No 9.novembra līdz 13.novembrim visās Ikšķiles novada skolās notiks pasākumi "Saldējums ar lielajiem", aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Tikšanās mērķis ir nepiespiestā un draudzīgā gaisotnē iepazīstināt topošos jauniešus, Ikšķiles novada 6.klašu skolēnus, ar pašvaldības darbu un ļaut uzdot sev interesējošos jautājumus lēmumu pieņēmējiem.

Visas nedēļas laikā notiks vairākas tikšanās. Piemēram, Brīvās skolas skolēni pirmo reizi dosies ekskursijā uz Ikšķiles pašvaldību, savukārt uz Tīnūžiem pie skolēniem dosies pašvaldības pārstāvji, lai iepazītos, diskutētu un uzklausītu skolēnu jautājumus par tādām tēmām kā skola, pagasts, kultūra, jauniešu centrs u.c. Ikšķiles vidusskolas skolēni, kas jau paspējuši viesoties pašvaldībā, atbildes vizītē iepazīstinās diskusijas dalībniekus ar jau iepriekš sagatavotām idejām par tēmām - "Sapņu skola", "Sapņu pilsēta", "Sapņu jauniešu centrs" un "Sapņu pasākumi".

"Saldējums ar lielajiem" ir biedrības "NEXT" Latvijā adaptēta metode neformāla dialoga veidošanai starp jauniešiem un lēmumu pieņēmējiem.

"Ideja par to, ka bērni varētu tikties ar politiķiem neformālā vidē, ir aizgūta no Zviedrijas, kur šādas diskusijas ir devuši iespēju bērnus jau pamatskolas vecumā iepazīstināt ar pašvaldības deputātiem un viņu darbu. Ir svarīgi bērniem parādīt, ka pašvaldībā strādā cilvēki, ar kuriem var veidot sarunu, kuriem var uzdot jautājumus un nākotnē sadarboties, lai kopīgi veidotu labāku un draudzīgāku vietu dzīvošanai. Neiztrūkstoša tikšanās daļa ir saldējuma ēšana, jo tā ir lieta, kas garšo visiem," atklājis biedrības "NEXT" Latvijā pārstāvis Vilis Brūveris.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)