Banner 980x90

Interaktīvā anketa "Pielaiko partiju!" ļauj vēlētājiem salīdzināt savu un politiķu viedokli

Portālos politika.lv un scenāriji.lv no šodienas pieejama interaktīva anketa "Pielaiko partiju!", kas ļauj iedzīvotājiem salīdzināt viņu un politiķu viedokļus, aģentūru LETA informēja scenāriji.lv redaktore un preses sekretāre Agita Pusvilka.
Anketā "Pielaiko partiju!" ir 20 apgalvojumi par dažādiem sabiedriski nozīmīgiem jautājumiem. Pēc anketas aizpildīšanas vēlētāji var salīdzināt savu viedokli ar to kandidātu domām, kas startē vēlēšanās ar pirmo numuru Rīgā, Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē, skaidroja Pusvilka.

Izvēlēto partiju saraksts tika veidots no pašlaik ievēlēšanas slieksni pārsniedzošām partijām/apvienībām un trīs nejauši izvēlētām nelielām partijām.

Kā anketas izstrādāšanas mērķi Pusvilka minēja to, ka priekšvēlēšanu laikā, kad liela daļa pilsoņu vēl nav izvēlējušies, par ko balsot, un partiju programmatiskās nostādnes izskatās gaužām līdzīgas, ar anketas palīdzību vēlētāji var tikt skaidrībā ar partiju patiesajām nostājām svarīgos jautājumos.

"Mēs, "Pielaiko partiju!" veidotāji, vēlamies, lai cilvēki 2.oktobra vēlēšanās izdarītu informētu un pamatotu izvēli. Ikviena cilvēka balsojums vēlēšanās noteiks to, kāda būs Latvija un tās attīstība nākamajos četros gados un arī turpmāk. Tāpēc vēlamies, lai cilvēkiem pirms vēlēšanām ir iespēja salīdzināt savus uzskatus ar partiju nostāju," norāda viens no interaktīvās anketas veidotājiem Latvijas Universitātes profesors Ivars Austers.

"Partijas "pielaikošana" vēl nenozīmē, ka tā ir "jāpērk", jo vēl ir laiks pārdomām, taču vēlēšanu dienā izdarītā izvēle būs kā tetovējums, kurš paliks uz mūžu," turpina Austers.

Šī ir jau piektā reize, kad tiek veidota interaktīvā anketa "Pielaiko partiju!". Interaktīvo anketu izstrādāja Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētais profesors un Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs Roberts Ķīlis un Austers.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)