Banner 980x90

Īsi pirms vēlēšanām sola publiskot "Lemberga stipendiātu sarakstus"

Divas dienas pirms 10.Saeimas vēlēšanām, 30.septembrī, tapšot portāls "Pietiek", kura veidotāji sola publiskot tiesībsargāšanas iestāžu rīcībā esošos "Lemberga stipendiātu sarakstus" par laiku no 2001. līdz 2006.gadam.
"Mēs uzskatām, ka šis ir īstais brīdis, lai publicētu šos daļēji šifrētos dokumentus, par kuriem Ventspils mērs Aivars Lembergs (ZZS) neko nezinot un kas tika atklāti, kratīšanas laikā izņemot un pēc tam izpētot nepietiekami rūpīgi iztīrītos Ventspils "melnās grāmatvedības" datoru diskus," teikts portāla veidotāju šodien izsūtītajā paziņojumā masu medijiem.

"Mūsu motivācija ir vienkārša - kas gan labāk par Lemberga stipendiātu sarakstiem raksturo pēdējās desmitgades politisko lēmumu pirkšanas praksi, un kad gan vēl tos publiskot, ja ne īsi pirms valsts lielākās izšķiršanās četru gadu laikā," vēsta portāla autori. Saraksts būšot atrodams vietnē www.pietiek.com, bet vēlāk arī citās vietnēs.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka domēns pietiek.com šā gada 16.augustā reģistrēts Īslandes galvaspilsētā Reikjavīkā. Iepriekš medijos kā portāla "Pietiek" pārstāve uzstājusies bijusī laikraksta "Diena" žurnāliste Baiba Rulle. Sociālajā tīklā "Twitter" portālu pārstāv arī bijusī laikrakstu "Neatkarīgā" un "Dienas Bizness" žurnāliste Agnese Margēviča.

Savukārt domēnu "pietiek.lv" reģistrējis žurnālistam Lato Lapsam daļēji piederošais SIA "Baltic Screen".
LETA jau ziņoja, ka iepriekš Lapsa Lemberga krimināllietas materiālus publiskoja interneta vietnē rokasgrāmata.com. Augustā "Baltic Screen" laida klajā Lemberga dzīvei un darbiem veltīto rokasgrāmatu "Kā nozagt miljardu".

Pēc tam, kad ilgāku laiku internetā tika publiskoti dokumenti, kas saistīti ar Lemberga darījumiem, un klajā nāca grāmata par politiķi Aināru Šleseru (PLL), Lapsam esot izteikti draudi, tāpēc viņš vērsās Drošības policijā un uz laiku slēdza vairākas uzturētās interneta lapas, tostarp www.rokasgramata.com.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)