Banner 980x90

Izskan tautas deju festivāls "Latvju bērni danci veda"

Anita Stabiņa/ Pilseta24.lv
Anita Stabiņa/ Pilseta24.lv
Jau daudzus gadus jūnijā, sagaidot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, rīkots festivāls "Latvju bērni danci veda", kas šogad sestdien, 4.jūnijā norisinājās Valmierā. Pasākumu organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Valmieras Kultūras centru un Valmieras Jaunatnes centru "Vinda".

Dienas pirmajā daļā laukumā starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru "Valleta" bija iespēja piedalīties radošās pilsētiņas "Mēs Latvijai" radošajās darbnīcās.Savukārt pie Valmieras muzeja un Valmieras Kultūras centra notika ielu koncerti. Tajos piedalīsies deju kolektīvi no Saldus, Valkas, Strenčiem, Grobiņas, Jūrmalas, Kuldīgas, Burtnieku novada, Rīgas, Rugājiem, Vaiņodes, Bauskas, Ķeguma, Ikšķiles, Ventspils, Dundagas un Valmieras. Kopumā koncertos piedalīsies aptuveni 2500 dalībnieku.

Neatņemama festivāla sastāvdaļa bija svētku dalībnieku gājiens. Gājiena dalībnieki devās uz Valmieras estrādi, kur notika festivāla noslēguma koncerts "Deju soļiem cauri Latvijai". Tajā piedalījās dejotāji no Valmieras pilsētas un Saldus, Amatas, Cēsu, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Vecpiebalgas, Valkas, Strenču, Brocēnu un Talsu novadiem. Koncerta režisors – Jānis Znotiņš, scenāriste – Rasa Bugavičute-Pēce, komponists – Jēkabs Nīmanis, scenogrāfs – Artūrs Arnis.

Festivāla mērķis ir iesaistīt bērnus un jauniešus Dziesmu un deju svētku procesā un tradīcijas ilgtspējas saglabāšanā, tādējādi veicinot un popularizējot ne tikai Latvijas bērnu deju kolektīvu radošās aktivitātes, bet arī apzinot deju kolektīvu māksliniecisko sniegumu un deju iestudējumu kvalitāti, kā arī sekmējot festivāla norises vietu kultūrvides attīstību un vietējās kopienas iesaisti.

Festivāla vēsture aizsākusies ar nelielu koncertu 1990.gadā Rīgā "Mazajā Ģildē", kur piedalījās 22 kolektīvi un 600 dalībnieku. Šobrīd festivāls "izaudzis" līdz vērienīgam pasākumam, kas katru gadu notiek kādā no republikas pilsētām, un tajā ik gadu piedalās vairāki tūkstoši mazo dejotāju. Valmieras pilsētai pirmajai ticis gods šo pasākumu organizēt otro reizi. Pirmo reizi festivāls Valmierā notika 1999.gadā.

Festivāla norisi atbalsta SIA "Valmiermuižas alus", SIA "Liepkalni", AS "Swedbank", SIA "Artifex" un koncertzāle "Valmiera".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)