Banner 980x90

Izsludināta sabiedriskā apspriešana par vistu novietņu kompleksa un olu produktu ražotnes izveidi Madlienas pagastā

Rīga, 23.jūl., LETA. Vides pārraudzības valsts birojs (VPVB) izsludinājis sabiedrisko apspriešanu par SIA "Gallusman" ieceri izveidot vistu novietņu kompleksu - olu un olu produktu ražotni Ogres novada Madlienas pagastā, liecina paziņojums sabiedrisko apspriešanu VPVB mājaslapā.

"Gallusman" vistu novietņu kompleksa - olu un olu produktu ražotnes izveide Ogres novadā Madlienas pagastā ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sabiedriskā apspriešana paredzēta šā gada 7.augustā plkst.18 Madlienas Kultūras nama "O divi" zālē.

Ar AS "VentEko" sagatavoto ziņojumu un tā materiāliem var iepazīties Ogres novada pašvaldības Apmeklētāju apkalpošanas centrā, Madlienas pagasta pārvades ēkas otrā stāva vestibilā, kā arī Ogres novada un "VentEko" interneta mājaslapās.

Rakstiskus priekšlikumus un viedokļus par sagatavoto ziņojumu var iesniegt VPVB līdz 2019.gada 22.augustam.

LETA jau ziņoja, ka "Gallusman" ir Ukrainas un Latvijas investoru grupas "Ovostar Union" uzņēmums. "Ovostar Union" ir apstiprinājis plānus izveidot Latvijā jaunu olu produkcijas ražotni, līdz 2026.gadam investējot tās izveidē vismaz 85 miljonus eiro un radot līdz 200 jaunu darbavietu. Ražotnes būvniecību plānots sākt 2019.gada otrajā pusē.

"Ovostar Union" ir uzņēmumu grupa, kura galvenā holdinga uzņēmuma "Ovostar Union N.V." akcijas kotē Varšavas fondu biržā kopš 2011.gada. "Ovostar Union" Latvijā šobrīd pārstāv divi uzņēmumi - "Gallusman", kas īsteno jaunās ražotnes projektu Latvijā, un SIA "Ovostar Europe", kas kopš 2015.gada nodrošina "Ovostar Union" ražotās produkcijas izplatīšanu Eiropas Savienībā, 2018.gadā sasniedzot 18 miljonu eiro apgrozījumu.

"Gallusman" iecerējusi Latvijā izveidot vistu novietņu kompleksu un olu un olu produktu ražotni, kur kopumā būtu līdz astoņiem miljoniem vistu. Kompleksā paredzētas 18 dējējvistu kūtis, deviņas jaunputnu kūtis, olu šķirotavas ēka, barības cehs ar graudu pirmapstrādi un noliktavu, kā arī deviņi graudu torņi.

Kompleksā varētu tikt izbūvēta arī biogāzes stacija. Mēslu īslaicīgās uzglabāšanas laukumu vai biogāzes ražošanas laukumu plānots izveidot 100x280 metru lielā platībā. Paredzēts, ka astoņi miljoni putnu gadā varētu saražot 259 200 tonnu mēslu. Projektu plānots īstenot divos posmos - pirmās kūtis varētu tapt līdz 2020.gada beigām, bet nākamās - līdz 2026.gada beigām.

"Ovostar Union" vienā uzņēmumu grupā apvieno vairākus dažādās valstīs bāzētus grupas uzņēmumus, kas nodarbojas ar olu ražošanu, pārstrādi un izplatīšanu pasaules tirgos. "Ovostar Union" koncerna apgrozījums 2018.gadā sasniedza 125 miljonus ASV dolāru (110 miljonus eiro), eksportējot produkciju uz vairāk nekā 50 pasaules valstīm. Koncernā tiek nodarbināti gandrīz 1700 darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)