Banner 980x90

Jaunā lapā publisko "Lemberga stipendiātu sarakstus"

Šodien interneta vietnē pietiek.com publiskoti, pēc lapas autoru sniegtās informācijas, "tiesībsargāšanas iestāžu rīcībā esošie" "Lemberga stipendiātu sarakstu" par laiku no 2001. līdz 2006.gadam.
Interneta vietnē apskatāmi dokumenti, kas, visticamāk, nākuši no krimināllietas pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu materiāliem un līdz šim jau fragmentāri vai pilnībā bijuši daudzviet publicēti un apspriesti. Piemēram, iepriekš Lemberga krimināllietas materiālus interneta vietnē rokasgrāmata.com publiskoja žurnālists Lato Lapsa, bet augustā "Baltic Screen" laida klajā Lemberga dzīvei un darbiem veltīto rokasgrāmatu "Kā nozagt miljardu".

Pēc tam, kad ilgāku laiku internetā tika publiskoti dokumenti, kas saistīti ar Lemberga darījumiem, un klajā nāca grāmata par politiķi Aināru Šleseru (PLL), Lapsam esot izteikti draudi, tāpēc viņš vērsās Drošības policijā un uz laiku slēdza vairākas uzturētās interneta lapas, tostarp www.rokasgramata.com.

"Mēs uzskatām, ka šis ir īstais brīdis, lai publicētu šos daļēji šifrētos dokumentus, par kuriem Lembergs neko nezinot un kas tika atklāti, kratīšanas laikā izņemot un pēc tam izpētot nepietiekami rūpīgi iztīrītos Ventspils "melnās grāmatvedības" datoru diskus," savus motīvus masu medijiem izsūtītajā paziņojumā iepriekš skaidroja portāla veidotāji, "mūsu motivācija ir vienkārša - kas gan labāk par Lemberga stipendiātu sarakstiem raksturo pēdējās desmitgades politisko lēmumu pirkšanas praksi, un kad gan vēl tos publiskot, ja ne īsi pirms valsts lielākās izšķiršanās četru gadu laikā."

Portālā atzīts, ka publicētajos materiālos vārdu un uzvārdu, personas kodu un parakstu nav. "Tieši tas viņiem - tā sauktajiem Lemberga stipendiātiem aizvien ļauj justies ērti, rauties pie varas, nevis par kukuļņemšanu sēdēt uz apsūdzēto sola. Tieši tas viņiem - Zemniekam, ZZS, Pleskavas šosejai, Zaļiem, J.P., D.P., ZZS, Zvaigznīšu brīdim, Mācītājiem, Krāsotājam, Āpsim, Izkaptij, Šoferim, Arājam, J.Lor., V.Krišt, A.G., V.Birk. un pārējiem jau 2007.gada pavasarī, kad uz prokuratūru stipendiātu lietā sāka doties vadošie Saeimas un valdības politiķi, ļāva atviegloti uzelpot."

"Ņemot vērā, ka pietiek noskatīties, kā stipendiāti aizvien dzenas pēc varas, bet iespējamais varas pirkšanas "tēvs" gozējas starp premjera kandidātiem, "Pietiek" publicē 5% fonda izdrukas, kuras attiecas uz varas pirkšanu un kuras ir arī tiesībsargāšanas iestāžu rīcībā. Pietiek gaidīt, kad (un vai) prokuratūra stipendiātu lietā nonāks līdz rezultātam," teikts publikācija portālā.

Lapas veidotāji sevi publiski īpaši neatklāj, bet šīsdienas publikāciju parakstījusi "B.Rulle". Domēns pietiek.com šā gada 16.augustā reģistrēts Īslandes galvaspilsētā Reikjavīkā. Iepriekš medijos kā portāla "Pietiek" pārstāve uzstājusies bijusī laikraksta "Diena" žurnāliste Baiba Rulle, bet sociālajā tīklā "Twitter" portālu pārstāv arī bijusī laikrakstu "Neatkarīgā" un "Dienas Bizness" žurnāliste Agnese Margēviča.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)