Banner 980x90

Jaunajiem ogrēniešiem panākumi Rīgas karatē meistarsacīkstēs

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Šomēnes galvaspilsētā notika Rīgas Josui karatē IV meistarsacīkstes, kurās ar labām sekmēm startēja Ogres kluba "Josui karate Nogare-Ji", kuri kopumā izcīnīja piecas medaļas – vienu zelta, divas sudraba un divas bronzas.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja karatē treneris Edgars Ščuckis, sacensībās piedalījās trīs karatē cīņas stilu (Josui, LKKL un Enshin) pārstāvji. Josui stilā sacentās septiņu klubu pārstāvji, starp tiem arī Ogres kluba "Josui karate Nogare-Ji" jaunie karatisti – deviņi sportisti. Čempionāts norisinājās pēc starptautiskiem Josui karatē noteikumiem un pēc olimpiskās sistēmas, kad dalībnieks izstājas no sacensībām jau pēc pirmā zaudējuma.

Kā pirmie no mūsu komandas startēja bērni kategorijā 6 - 7 gadi, svars līdz 25 kg. Cīņai uz tatami bija dota minūte laika, lai jaunie sportisti varētu pierādīt, kurš ir stiprākais. Pēc minūtes rezultāts bija neizšķirts, tad cīnījās vēl vienu minūti. Ja arī tad rezultāts nebija mainījies, tiesneši vērtēja, kurš no karatistiem bijis aktīvāks, uzvaru piešķirot viņam. Ogrēnietis Ričards Alens Gaļčins aizvadīja četras cīņas, visās uzvarot priekšlaicīgi. Daniils Ponomarjovs, kurš startēja otro reizi savā karjerā, aizcīnījās līdz finālam, kur atzina pretinieka pārākumu. Markuss Jasikevičs startēja pirmo reizi. Viņš, cīnoties par bronzas medaļu ar savu kluba biedru Artūru Armandu Verveko, piedzīvoja zaudējumu dueļa pēdējā sekundē. 9 - 10 gadus veco sportistu kategorijā svarā no 30 līdz 40 kg, konkurence bija ļoti nopietna, jo tur piedalījās pat Eirāzijas čempioni. Mūsu sportisti Marks Deniss Rauda, Kristians Balodis, Česlavs Ščuckis un Martins Nelsons tāpēc degunus nenokāra, bet startēja ļoti labi. Starp citu, arī Martiņam tās bija pirmās sacensības dzīvē. Kā pēdēja no Ogres kluba uz tatami devās Signe Līne, kura aizvadīja divas cīņas, bet diemžēl otrajā zaudēja un izstājās.

Godalgotas medaļas saņēma Ričards Alens Gaļčinu (zelts), Daniils Ponomarjovs (sudrabs), Kristians Balodis (sudrabs un kauss kā labākajam cīnītājam), Markuss Jasikevičs (bronza) un Marks Deniss Rauda (bronza).

5.decembrī Rīgā notiks Josui karatē Eirāzijas čempionāts, kurā startēs desmit valstu izlases. Latvijas izlasē iekļauti trīs ogrēnieši - Marks Deniss Rauda, Dāvis Leimanis, un Signe Līne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)