Banner 980x90

Jaunie pilsoņi Ogres Dzimtsarakstu nodaļā sola būt uzticīgi Latvijai 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 27.aprīlī, Ogres novada pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļas telpās svinīgā ceremonijā tika sveikti četri jaunie Latvijas pilsoņi – Lija Ivanova, Romāns Ponomarjovs, Artjoms Ivanovs un Igors Šutovs.

Jaunie Latvijas pilsoņi deva svinīgu solījumu, solot būt uzticīgi un lojāli savai valstij, godprātīgi pildīt Latvijas Republikas Satversmi un likumus, stiprināt latviešu valodu, godīgi dzīvot un strādāt, lai vairotu Latvijas valsts un tautas labklājību.

Tika dziedāta arī Latvijas valsts himna "Dievs, svētī Latviju!". No šī gada jaunos pilsoņus svinīgajā ceremonijā ar video starpniecību sveic arī Latvijas Republikas prezidents Raimonds Vējonis. Savā uzrunā viņš uzsvēra: "Iegūstot Latvijas pilsonību, jūs esat apliecinājuši savu vēlmi un apņēmību piederēt Latvijas valstij. Man ir patiess gandarījums, ka novērtējat pilsonības sniegto iespēju lemt par notiekošo mūsu valstī, piedalīties un kopīgi strādāt labākai Latvijai."

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PLMP) Ogres nodaļas vadītāja Sandra Kalniņa sveicot Ivanovu, Ponomarjovu, Ivanovu un Šutovu ar pievienošanos Latvijas pilsoņu saimei, uzsvēra: "Pilsonība cilvēkam sniedz identitāti, pase nosaka, kas jūs esat, kā jūs sauc un kurai valstij jūs piederat. No šī brīža jūs esat Latvijas pilsoņi. Kopā ar pārējiem Latvijas pilsoņiem jūs esat uzņēmušies līdzatbildību par visu to, kas šajā valstī notiek."

Svinīgu noskaņu radīja mūziķis Ziedonis Vilde ar aizskustinošo saksofona spēli.  Jaunie pilsoņi saņēma arī sveicienu no Ogres novada pašvaldības – Ogres novada suvenīrmonētu.

Lija Ivanova stāsta, ka dzīvo Latvijā jau no 2 gadu vecuma, arī visi viņas ģimenes locekļi ir Latvijas pilsoņi. Tā bijusi galvenā motivācija arī pašai iegūt Latvijas pilsonību.

"Man ļoti patīk ceļot, bet savu dzīvi vēlos saistīt tikai ar Latviju. Vēlos šeit studēt, dzīvot, strādāt un vēlāk arī audzināt bērnus," uzsvēra jaunais Latvijas pilsonis Artjoms Ivanovs.

PMLP aicina personas, kuras atbilst Pilsonības likuma nosacījumiem un vēlas reģistrēt Latvijas pilsonību, iesniegt dokumentus Latvijas pilsonības iegūšanai. PMLP vērš uzmanību, ka dokumentu iesniegšanu nevajadzētu atlikt uz pēdējo dienu.

Iesniegumu un dokumentus Latvijas pilsonības iegūšanai var iesniegt jebkurā PLMP teritoriālajā nodaļā, līdzi ņemot šādus dokumentus:

* personu apliecinošu dokumentu (pasi vai personas apliecību);
* apliecību vai diplomu par pamatizglītības vai vispārējās (profesionālās) vidējās izglītības iegūšanu un tam pievienoto sekmju izrakstu;
* mācību iestādes vai arhīva izdoto izziņu, kas apliecina, ka apgūts pilns pamatskolas vai vispārējās vidējās izglītības mācību kurss latviešu valodā.

Kalniņa atgādina: "Lai veiktu naturalizācijas procesu, nepilsonim ir jāpierāda, ka pēdējos 5 gadus ir uzturējies Latvijā, jānokārto valsts valodas eksāmens, eksāmens Latvijas vēsturē, jāzina arī Satversmes likums un, bez šaubām, jāzina arī Latvijas valsts himna rakstveidā vai mutiski."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)