Banner 980x90

Jaunsleinis: Pašvaldībām viena no centrālajām problēmām ir jaunā nodokļu politika

LETA
LETA
Rīga, 24.maijs, LETA. Viena no centrālajām problēmām pašvaldībām ir jaunā nodokļu politika, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Pēc viņa teiktā, no vienas jaunajā nodokļu politikas plānā ir daudz pozitīvu lietu, kas palielina ieņēmumus cilvēkiem, bet no otras puses izmaiņas pamatā skar iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas ir svarīga pašvaldību pamatienākumu sastāvdaļa.

"Patlaban mums ir valdības solījums, ka pašvaldību ieņēmumu kritums tiks kompensēts. Bet pašvaldību ieņēmumu kritumi ir pietiekami lieli. Ja solītā kompensācija neizdosies vai ar nodokļu reformu kopumā radīsies problēmas, pašvaldībām būs jālemj, kā rīkoties," skaidroja LPS vadītājs, uzsverot, ka gaidāmais pašvaldību ieņēmumu kritums var būt ne desmitiem, bet simtiem miljonu eiro.

Pēc viņa teiktā, pateikt, kāda konkrēti ir nodokļu reformas ietekme uz pašvaldību budžetiem, varēs tikai pēc tam, kad tās būs pieņemtas Saeimā, kas plānots vasarā.

Tāpat kā izglītības un veselības jomā, arī ceļu sakārtošanā ir nepieciešami nopietni stratēģiski lēmumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Jaunsleinis.

Viņš ir pārliecināts, ka agrāk vai vēlāk valstij nāksies atrisināt autoceļu problēmu. Pirmkārt, valdības kļūda esot bijusi savulaik likvidēt Autoceļu fondu, jo tas devis iespēju plānot ceļu remontu ilgākā laika posmā.

Visa intervija ar Jaunsleini lasāma aģentūras LETA mājaslapas sadaļā "LETA+" (http://www.leta.lv/plus/133C7172-8309-35B1-8262-8070A4CF9B69/ ).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)