Banner 980x90

Jūlijā motocentrā "Zelta Zirgs" notiks Pasaules čempionāta motokrosā MX1 Latvijas Grand Prix

Šogad jūlijā Latvijā atgriežas gada starptautiski prestižākais sporta pasākums – Pasaules čempionāta motokrosā MX1 Latvijas Grand Prix, kas 16. un 17.jūlijā norisināsies motocentrā "Zelta Zirgs" Ķegumā. Līdz 10.maijam biļetes uz šo pasākumu Biļešu Servisa kasēs ir iespējams iegādāties ar būtiskām atlaidēm. Pasaules čempionāta MX1 GP Latvijā notiks jau trešo gadu pēc kārtas.

MX1 klase ir pasaulē prestižākā solo motociklu klase motokrosā, un MX1 pasaules čempionāts pasaules motokrosā tiek dēvēts arī par motokrosa F1. Kaut arī sacensībām ir dots MX1 GP nosaukums, tomēr patiesībā pasākums ir plašāks, jo Latvijas Grand Prix ietvaros notiks vēl arī Pasaules čempionāts MX2 klasē, Pasaules Kauss Veterānu klasē un Eiropas čempionāts EMX2 klasē. Sacensību dienas kārtība vēl tiks precizēta pakārtoti dalībnieku skaitam EMX2 klasē, taču jau tagad ir skaidrs, ka ar braucieniem piesātinātas būs abas sacensību dienas. Piemēram, Nīderlandes GP, kas notika 24. un 25.aprīlī, EMX2 klasē startēja 79 dalībnieki, kuri tika dalīti 2 grupās. Pirmajā dienā notika abi Pasaules Kausa finālbraucieni Veterānu klasē un 4 kvalifikācijas braucieni ar kopēju startu, t.sk., 2 braucieni EMX2 klasē un pa braucienam MX1 un MX2 klasēs. Bet otrajā dienā EMX2, MX1 un MX2 klasēm notika pa 2 finālbraucieniem.

Motocentrs "Zelta Zirgs" Ķegumā pēc daudzu funkcionāru, līdzjutēju un sportistu, tajā skaitā četrkārtēja pasaules čempiona Antonio Cairolli vērtējuma, ir viens no labākajiem motocentriem Eiropā un pasaulē, bet MX1 Latvijas GP Ķegumā tiek atzīts kā viens no izaicinošākajiem un grūtākajiem sacensību posmiem, kurš iekļauts MX1 pasaules čempionāta kalendārā. Ne velti 2010.gada rudenī ir ticis parakstīts līgums arī par Pasaules Nāciju motokrosa rīkošanu Latvijā Ķegumā 2014.gadā.

"Zelta Zirga" trase ir tuvu etalonam - viena no pasaules vadošajām moto trasēm. To nosaka gan lieliskā motocentra infrastruktūra un sakoptā vide, gan interesantā trase un tās ideālā pārredzamība, kas ļauj līdzjutējiem sekot 100% visai sacensību norisei. Turklāt līdzjutējiem trasē tiek radīta vienlaicīgi plašuma, kā arī tuvuma sacensību norisei sajūta. Tāpat līdzjutējiem ir iespējams piebraukt pie trases ļoti tuvu ar savu auto un novietot to motocentra teritorijā, kas arī ir ļoti liela priekšrocība salīdzinājumā ar daudzām citām mototrasēm Eiropā un pasaulē," tā motocentra piedāvāto servisu ieskicē sacensību organizatora "Baltijas Kausa Fonda" vadītājs Salvis Freimanis.

Uzticamākie fani uz MX1 Latvijas Grand Prix var ierasties, jau sākot ar piektdienu, 15.jūliju. Jo ātrāk līdzjutēji ieradīsies, jo tuvāk trasei būs iespēja novietot savu kemperi vai telti. Kempinga zonā būs nodrošināts viss nepieciešamais, lai līdzjutēji varētu justies komfortabli un izbaudīt motokrosa svētkus, tajā skaitā dušu konteineri. Līdzjutējiem, kā jau iepriekšējos gadus, sākot no piektdienas, būs pieejama 1000 kvadrātmetru liela alus telts, kurā ieeja būs bez maksas un kurā omulības uzturēšanai DJ parūpēsies par muzikālo noformējumu.

Kā atzīst Salvis Freimanis, salīdzinoši ar citiem Pasaules GP posmiem, Latvijā sacensību apmeklētāju skaita ziņā proporcionāli vairāk ir ārzemnieku, jo "cilvēks atgriežas tur, kur viņš jūtas labi." "Es teiktu, ka Latvijas līdzjutēju īpatsvars no kopējā MX1 Latvijas GP apmeklētāju skaitu nav vairāk kā 50%, jo diemžēl mūsu valsts iedzīvotāju lielākās daļas pirktspēja ir ļoti zema. Normālas ekonomiskās situācijas Latvijā gadījumā Ķegumu vienkārši "gāztu apkārt". Ieejas maksa MX1 Latvijas GP ir viena no zemākajām Pasaules čempionāta apritē. Taču ar visu to, tā diemžēl sanāk augsta lielai mūsu valsts iedzīvotāju daļai. Diemžēl šāda mega pasākuma lielās rīkošanas izmaksas mums neļauj noteikt zemāku cenu, un pie ieejas motocentrā cena būs vienāda visiem, neatkarīgi no valsts piederības. Taču, lai atvieglotu Latvijas GP apmeklējumu mūsu valsts iedzīvotājiem, BKF ir noteicis 75% atlaidi Latvijas pensionāriem un bērniem / jauniešiem no 11 – 14 g.v.. Turklāt bērniem līdz 10 g.v. un Latvijas invalīdiem ieeja ir vispār bez maksas. Bet pārējos Latvijas motokrosa mīļus BKF aicina izmantot atlaižu akciju tieši jums, un Biļešu Servisa kasēs līdz 10.maijam ieejas biļetes uz šo grandiozo pasākumu iegādāties būtiski lētāk," rezumē Salvis.

Papildu informācija: www.mx1latvia.lv/

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)