Banner 980x90

Kādi kāzu ziedi nepieciešami romantiskām svinībām?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Viens no svarīgākajiem kāzu aksesuāriem ir kāzu ziedi. Tie veido gan skaistā notikuma tematiku un noskaņu, gan ir arī neatņemama sastāvdaļa jaunā pāra sveikšanas brīdī. 

Kam nepieciešami ziedi?
Ziedi kāzu svinībās tiek izmantoti
- līgavas pušķī;
- līgavaiņa piespraudei;
- auto dekoriem;
- noformējumam laulību un svinību vietā;
- pušķos, kas paredzēti līgavas māsām.

Tāpat arī ziedi tiek pasniegti jaunajam pārim uzreiz pēc svinīgās ceremonijas.

Kādus ziedus izvēlēties līgavas pušķim?
Līgavas pušķis, protams, ir svarīgākie kāzu ziedi. Krāsas tiek pieskaņotas kāzu tematikai. Iepriekš tiek rūpīgi izvēlēta gan pušķa forma, gan ziedu veids tajā. Viszināmākais zieds kāzu pušķī ir roze, taču populārākas kļūst kallas, hortenzijas, peonijas. Lai līgavas pušķis nebūtu jāatdod pēc tradicionālās pušķa mešanas neprecētajām meitenēm, arvien biežāk tiek gatavoti divi. Vienkāršākais no tiem tiek izmantots tradīcijai. 

Līgavaiņa piespraude
Līgavaiņa piespraudi parasti veido tādu pašu kā līgavas pušķi, lai tiktu ieturēts vienots stils. Var teikt, ka tā ir maza daļiņa no līgavas ziediem.

Auto dekors
Lai automašīnai braucot, pušķis spētu izturēt gaisa pretestību, tam jābūt veidotam gan no izturīgiem ziediem, gan labi sastiprinātam kopā, gan arī rūpīgi piestiprinātam pie auto. Šo risinājumu labāk atstāt zinošu floristu rokās.

Noformējums svinību vietā
Arī laulību ceremonijas vieta un svinību zāle parasti tiek greznota ar ziediem. Arvien biežāk laulību ceremonijas tiek ieturētas brīvā dabā zem īpašas ziedu arkas. Speciāla kompozīcija tiek veidota arī uz galda pretī jaunajam pārim. Kāzu ziedu veidu, daudzumu un dizainu nosaka jaunā pāra gaume un finansiālās iespējas. 

Līgavas māsu pušķi
Arvien modernāk kļūst kāzās pieaicināt līgavas māsas. Viņām parasti ir vienoti tērpi un saskaņoti ziedu pušķi. Līgavas māsu pušķi ir maza izmēra, ļoti bieži kā neliela aproce vai cits ziedu dekors. 

Viesu ziedi
Izvēloties ziedus, kas tiks pasniegti jaunajam pārim, ir jāņem vērā vairāki faktori. Viens no tiem ir izturība. Ziedi, visticamāk, uzreiz nenonāks vāzē, bet tiks pārvadāti ar auto un izmantoti fotosesijai. Tādēļ ir jāparūpējas, lai, svinībām beidzoties, šie kāzu ziedi nebūtu jāizmet. Nozīmīgs aspekts ir arī ērkšķi, dekorējumi ar spiciem galiem un tas, lai zieds nesmērētu. Tas ir īpaši svarīgi, lai līgavai vai kādam citam nesabojātu apģērbu. 

Idejas kāzu ziedu dizainam un līgavas pušķu izvēlei varat smelties kāzu portālā Ligavam.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)