Banner 980x90

Kampars: Valdības veidošanas procesā "Vienotībai" vēl ir trumpji azotē

Foto no video
Foto no video

"Vienotībai" vēl ir trumpji azotē, kurus izspēlēt valdības veidošanas procesā, un demokrātisks Ministru prezidenta amata kandidātu virzīšanas process ļauj šādus trumpjus pieturēt līdz visizdevīgākajam brīdim, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" apgalvoja "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Viņš ne apstiprināja, ne noliedza, ka pret politiskā spēka līderes Solvitas Āboltiņas virzīšanu premjera amatam ir iebilduši septiņi "Vienotības" biedri, tai skaitā līdzšinējā premjerministre Laimdota Straujuma. Vienlaikus Kampars uzsvēra, ka demokrātijā dažādi viedokļi un diskusijas ir tikai normāla parādība.

Viņš atgādināja, ka partijas valdes un Saeimas frakcijas vairākums atbalsta Āboltiņas virzīšanu Ministru prezidenta amatam, taču tiem, kuri ir pretējās domās, bija visas iespējas politiskā spēka iekšienē pieteikt savu premjera amata kandidātu. Tā kā tas netika izdarīts, vienīgajai kandidātei Āboltiņai faktiski nācās konkurēt pašai ar sevi.

Vaicāts, kāpēc partija gatavojas premjera amatam virzīt kandidāti, kuru potenciālie koalīcijas partneri - nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - stingri apsolījusi neatbalstīt, Kampars atgādināja, ka Ministru prezidentu nominēs Valsts prezidents Raimonds Vējonis, bet partijas viņam tikai piedāvās savus kandidātus.

"Vienotībai ir vienmēr trumpji azotē. Mūsu demokrātiskais process ļauj šādus trumpjus pieturēt," neslēpa partijas ģenerālsekretārs. Patlaban viņam izskatoties, ka "šie trumpji būs jāizmet nedaudz vēlāk, kad tie patiešām būs nepieciešami".

Kampars atzina, ka "Vienotība" arī gaida, ko šodien attiecībā uz saviem Ministra prezidenta amata kandidātiem izlems partijas potenciālie sadarbības partneri Zaļo un zemnieku savienība. Tiesa, arī ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis iepriekš "Rīta panorāmai" apgalvoja, ka gaidīs, ko nolems "Vienotība".

"Vienotības" ģenerālsekretārs atzina, ka ir sagaidāms interesants un ilgs valdības veidošanas process. Partijām būšot jāveic taktiski sarežģīta un uzmanīga izspēle, kurai ar interesi varēs sekot līdzi politisko procesu vērotāji. Kampars prognozēja, ka jaunā valdība varētu būt gatava ne ātrāk kā janvāra beigās vai pat tikai februārī. Protams, jo ātrāk jaunais Ministru kabinets sāks darbu, jo labāk, bet tikmēr arī pašreizējā valdība strādā pietiekami normāli, pauda "Vienotības" pārstāvis.

Kampars kā niecīgu novērtēja iespējamību, ka nākamo valdību varētu vadīt bezpartejisks kandidāts.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)