Banner 980x90

Karstākais no Krimas. Ziņo Atis Klimovičs.

Korespondents Atis Klimovičs ziņo Kiev24 no Simferopoles Krimā:
"Viens no neskaidrajiem jautājumiem, uz kuru joprojām grūti atbildēt ir, cik daudz ir Ukrainas armijas daļu ir padevušās. No Krievijas žurnālistiem dzirdējām, ka to ir ļoti daudz, taču pret šādiem argumentiem ir jāizturās ļoti, ļoti kritiski un informācija rūpīgi jāpārbauda.

Latvijas žurnālistiem izdevās diezgan viegli atrast ukraiņu armijas daļu, kur nekas neliecināja, ka tā grasās padodies. Pie daļas bija armijas vienība bez pazīšanās zīmēm. Interesanti, ka visnotaļ draudzīgā sarunā karavīri pastāstīja, ka pārstāv Krievijas jūras kājniekus no Sevastopoles. Garām mierīgi brauca mašīnas un staigāja vietējie iedzīvotāji, atmosfēra nebija naidīga.

Satikām arī divas jaunas krievu meitenes, kas sacīja, ka ir labi, ka ir šie krievu karavīri, jo tie stabilizē situāciju. Tai pat laikā arī parunājām ar skolotāju, psiholoģijas pasniedzēju, kas uzsvēra , ka ir krieviete un uzskata par nepieņemamu svešas valsts agresiju Ukrainā.

Kā var spriest pēc atmosfēras Simferopolē, pašreiz spriedze ir nedaudz samazinājusies un tas, iespējams, saistīts ar Putina jaunāko miermīlīgo publisko runu, kā arī daudziem rietumu pārstāvjiem, kas ierodušies Krimā."

Nakamās ziņas no Ata Klimoviča sekos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)