Banner 980x90

Kartingi ātruma cienītājiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kartingi ir nelieli, formulām līdzīgi braucamrīki. Pirmo kartingu 1956. gadā Dienvidkalifornijā uzbūvēja par kartingu tēvu dēvētais Arts Ingels. Sākotnēji kartingi tik izmantoti autosporta sacīkstēs, kuras aizsākās 1958. gadā ASV. Vai zināji, ka pirmās kartinga sacensības Latvijā notika 1961. gadā Ventspils velotrekā?

Kartingi tiek izmantoti arī kā drošs veids, lai iepazīstinātu jaunos braucējus ar autosacīkstēm. Daudz F1 piloti ir uzsākuši savu karjeru kartingu sacīkstes. Pazīstamākie no tiem ir Mihaels Šumahers, Kimi Raikonens, Fernando Alonso, kā arī daudzi citi. Jāpiemin, ka kartingi profesionālu autobraucēju vidū tiek izmantoti arī iemaņu pieslīpēšanai, līdz ar to izbrauciens ar kartingu ne tikai sniedz īpašas izjūtas, bet arī noder ikdienā.

Jau vairākus gadus kartingi nav tikai sacīkšu braucamrīki, bet tiek piedāvāti arī kā aktīvās atpūtas veids. Kartingu trases parasti ir ierīkotas telpās vai brīvā dabā:
- telpās – šīs trases visbiežāk atrodas rūpnīcās vai noliktavās un parasti ir īsākas nekā tradicionālās āra trases;
- brīvā dabā – visbiežāk šīs trases ir paredzētas ne tikai braukšanai ar kartingiem, bet arī citiem autosporta pasākumiem.

Braucienu kādā no šāda tipa trasēm ir iespējams iegādāties lielākajā dāvanu karšu interneta veikalā DāvanuServiss.lv. 

Sajūti sacensību garu
Mūsdienās kartingi ir kļuvuši par populāru aktīvās atpūtas veidu, jo brauciens ar kartingu ir pa spēkam jebkura vecuma un sagatavotības braucējam. Latvijā ir pieejamas vairākas kartingu trases, kurās uz noteiktu laiku ir iespējams izīrēt kartingu un sajusties kā Šumaheram, baudot tīru adrenalīnu. Uzņēmumi, kas piedāvā šādu pakalpojumu, izmanto tā saucamo "arive and drive" (atbrauc un brauc) formātu, kas nodrošina klientus ar visu nepieciešamo ekipējumu:
- ķiverēm;
- cimdiem;
- vadītāja tērpiem.

Braucējiem ir iespēja pacīnīties par uzvaru, labāko apļa laiku vai vienkārši gūt labas emocijas un adrenalīnu, jo kartingi spēj sasniegts ātrumu virs 80km/h. Ātrums, kādu spēj attīstīt kartingi, ir atkarīgs no kartinga tipa un trases garuma.

Nav svarīgi, kāds ir braucēja iemesls spēku izmēģināšanai kartinga trasē, tomēr skaidrs ir viens – kartingi ir lielisks veids, kā sajust sacensību garu, asas izjūtas un jautri pavadīt laiku kopā ar draugiem, kolēģiem vai ģimeni. 

Svarīgi zināt!
Kā jebkurā sporta aktivitātē, arī braucot ar kartingu, pastāv iespēja savainoties. Šī iemesla dēļ ļoti svarīgi ir trasē doties ar aizsargķiveri, izvēlēties braukšanas ātrumu atbilstoši savām braukšanas prasmēm, kā arī pirms braukšanas iepazīties un ievērot visus kartinga trases noteikumus, lai nerastos nepatīkamas situācijas, kas varētu traucētu pozitīvai atpūtai.

Ienāc DāvanuServiss.lv un uzdāvini kādam neizmirstamus iespaidus! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)