Banner 980x90

Ķeguma novadā bērnudārzu pedagogi nebūs nodarbināti pilnu slodzi

Foto: Ogre24.lv
Foto: Ogre24.lv
Arī Ķeguma novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem netiks nodrošināts 40 stundu darbs nedēļā, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības izglītības speciāliste Sandra Čivča.

Ja pedagogi tiktu nodarbināti pilnu slodzi, daļai nāktos zaudēt darbu, norādīja pašvaldības pārstāve.

Čivča informēja arī, ka dome pieņēmusi lēmumu, ka novada pašvaldības pirmsskolas izglītības pedagogu atalgojums ar 1.septembri par likmi būs 620 eiro.

Kā ziņots, vairākas pašvaldības jaunajā mācību gadā, kurā spēkā stāsies pedagogu darba samaksas reforma, pirmsskolas pedagogus nodarbinās nepilnu slodzi, tādējādi maksājot tiem mazāk.

Tas nozīmē, ka, solot par 40 stundu darba nedēļu maksāt 680 eiro, realitātē pedagoga atalgojums tiek rēķināts atbilstoši tarificētajām 30 stundām, kas nozīmē 510 eiro lielu atalgojumu. 620 eiro lielas likmes gadījumā atalgojums par 30 stundu darba nedēļu būšot 465 eiro.

Līdz ar to veidojas situācija, ka, izpildot Ministru kabineta noteikumos iekļautos norādījumus un nodrošinot normatīvā noteikto minimālo atalgojumu par vienu likmi, pedagogi atsevišķās pašvaldībās tiks nodarbināti uz nepilnu slodzi, attiecīgi saņemot arī mazāku atalgojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)