Banner 980x90

KNAB soda Legzdiņu par ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu bez konkursa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs piemērojis 120 eiro naudas sodu Ogres novada deputātam Mārim Legzdiņam ("Ogres novadam") saistībā ar ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu pašvaldībai bez konkursa, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB konstatējis, ka Legziņam daļēji piederošā SIA "Malevss" laikā no 2013.gada 13.jūnija līdz 2014.gada 3.martam saņēmusi Ogres novada domes pasūtījumus par ēdināšanas pakalpojumiem Ogres novada domes vajadzībām bez atklāta konkursa.

Likumā noteiktie komercdarbības ierobežojumi paredz, ka pašvaldību domju deputāti nedrīkst būt tādas komercsabiedrības dalībnieki vai akcionāri, kas saņem attiecīgās pašvaldības pasūtījumus par iepirkumiem tās vajadzībām, izņemot gadījumus, kad tos piešķir atklāta konkursa rezultātā.

Tāpat Legzdiņš pašvaldību nebija informējis, ka viņš ir SIA "Malevss", kas saņem pašvaldības pasūtījumus par iepirkumiem, dalībnieks.

Kā atbildību mīkstinošs apstāklis ņemts vērā tas, ka Legzdiņš šogad janvārī ar Ogres novada pašvaldību noslēdza vienošanos par līguma starp Ogres novada pašvaldību un SIA "Malevss" laušanu.

KNAB secināja, ka Legzdiņš pārkāpumu izdarīja aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos.

Par valsts amatpersonai likumā noteikto komercdarbības ierobežojumu pārkāpšanu Legzdiņam piemērots 120 eiro naudas sods.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)