Banner 980x90

Koalīcijas pārstāvji vienojušies par topošās valdības deklarāciju un koalīcijas līgumu

Foto: Reinis Inkēns/ Saeimas Administrācija
Foto: Reinis Inkēns/ Saeimas Administrācija

Papildināta visa ziņa

Koalīcijas pārstāvji pirmdien, 8.februārī, vienojušies par topošās valdības deklarācijas un koalīcijas sadarbības līguma saturu, žurnālistiem pēc valdību veidojošo partiju pārstāvju tikšanās pastāstīja Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis norādīja, ka, viņaprāt, būtu pieticis ar sākotnējiem deklarācijā piedāvātajiem 50 punktiem, tomēr gan no partijām, gan organizācijām visu laiku bijusi vēlēšanās "ieraudzīt tieši sevi šajā deklarācijā". Tomēr tas deklarācijas būtību neesot mainījis.

Vēl tiks izdarīti pēdējie redakcionālie labojumi un tā ir gatava parakstīšanai ceturtdien, 11.februārī, no rīta, norādīja Kučinskis.

Valdības vadītāja amata kandidāts norādīja, ka gandrīz ar visiem ministru amata pretendentiem ir pārrunājis darāmos darbus. Paredzēts, ka katrai ministrijai tiks izstrādāts rīcības plāns. Ņemot vērā ministru pieredzi, Kučinskis ir pārliecināts, ka intensīvu darbību jaunā valdība varēs sākt jau ar pirmo dienu.

Pēdējā publiski pieejamā deklarācijas projektā bija norādīts, ka nākamās valdības prioritātes varētu būt tautsaimniecības stiprināšana, reformas izglītībā un zinātnē, reformas veselības aprūpē, valsts drošība un nacionālā identitāte, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, kā arī ģimenes dzīves kvalitātes celšana un sociālais nodrošinājums.

Iecerēts, ka balsojums Saeimā par Ministru prezidenta amata kandidāta Kučinska topošo valdību notiks 11.februārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)