Banner 980x90

Kordiriģenti prasa no partijām garantijas nacionālās kultūras atbalstam

Latvijas Kordiriģentu asociācija izsūtījusi aicinājumu visām politiskajām partijām, pieprasot garantijas nacionālās kultūras saglabāšanai, aģentūru LETA informēja asociācijas pārstāvis Artūrs Ancāns.
Asociācija aicina ne vēlāk kā līdz šī gada 17.septembrim nosūtīt vai nogādāt personīgi asociācijā politiskās partijas vai politiskās apvienības attiecīgi pilnvarotas personas parakstītu apsolījumu vai garantijas vēstuli.

"Apsolām un garantējam jebkādās iespējamās diskusijās un savos lēmumos: atbalstīt tikai vienu oficiālo valsts valodu - latviešu valodu; par vienu no prioritātēm noteikt Latvijas nacionālo kultūru; atbalstīt Kultūras ministrijas turpmāku darbību; atbalstīt Dziesmu un deju svētku kustību, kas ietver nepārtrauktu procesa un svētku dalībnieku finansiālo un tehniski organizatorisko nodrošinājumu. Šis solījums tiks pildīts neatkarīgi no tā, vai mūsu politiskās partijas/politiskās apvienības deputāti būs opozīcijā vai pozīcijā, neatkarīgi no Latvijas Republikas ekonomiskās un politiskās situācijas," šādu apsolījumu tiek aicinātas parakstīt partijas.

Kā norāda Ancāns, 18.septembrī paredzētajā Latvijas kordiriģentu sanāksmē saņemtās vēstules tiks nolasītas un sapulces dalībnieki tiks informēti arī par politiskajām partijām un apvienībām, kas šādus apsolījumus nebūs iesniegušas vai nebūs paspējušas iesniegt.

"Latvijas kordiriģenti - aptuveni 350 amatierkoru diriģenti un aptuveni 300 vispārizglītojošo skolu diriģenti - ikdienā strādā ar aptuveni 40 000 Latvijas iedzīvotāju, kuri nāk no aptuveni 20 000 Latvijas ģimeņu un mājsaimniecību. Uzskatām, ka Latvijas kordiriģenti ir nopietns spēks, tādēļ 18.septembrī diriģenti tiks aicināti aktīvi aģitēt savus dziedātājus un viņu ģimenes piedalīties 10.Saeimas vēlēšanās un balsot par tām politiskajām partijām un politiskajām apvienībām, kuras būs spējušas mums iesniegt minēto rakstisko apsolījumu," akcentēja Ancāns.

Politisko partiju un politisko apvienību garantiju vēstules kultūras atbalstam tiks pavairotas un izplatītas visā Latvijā. Kordiriģentu sanāksme notiks 18.septembrī plkst.11 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)