Banner 980x90

Kozlovskis: Jāpalielina policistu skaits, kas īpaši apmācīti cīņai ar terorismu

Rihards Kozlovskis/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Rihards Kozlovskis/ Foto: Edijs Pālens/ LETA

Nākamā gada laikā ir jārod iespēja Latvijā palielināt policistu skaitu, kas ir īpaši apmācīti cīņai ar terorismu, Latvijas Televīzijas raidījumā "1 pret 1" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Lai cīnītos ar terorisma draudiem, policistam jābūt speciāli apmācītam, uzsvēra ministrs, norādot, ka uz šādiem incidentiem reaģētu speciālo uzdevumu vienība. Viņš skaidroja, ka pašlaik, redzot kāds valstī ir terorisma draudu līmenis, Latvija ir gatava tikt galā ar situāciju, tomēr ir jārod iespēja apmācīt papildus policistus.

Ministrs minēja, ka Iekšlietu ministrija nākamā gada budžetam bija iesniegusi priekšlikumu par vēl 250 šādu policistu apmācību, tomēr tā nav guvusi atbalstu. "Pa nākamo gadu ir jārod šāda iespēja," viņš teica, piebilstot, ka tas nebūtu par vēlu.

Ministrs arī kategoriski noraidīja iespēju visiem policistiem izsniegt automātiskos ieročus. Iepriekš ziņots, ka pēc nesenajiem Parīzes notikumiem Lietuvā daļai policistu tika izsniegti automāti, bet pēc diviem incidentiem, kas nonāca sabiedrības redzeslokā, tika pieņemts lēmums no tiem atteikties.

Ministrs arī uzsvēra, ka Latvijā terorisma draudu līmenis joprojām ir zems. Drošības policijas (DP) vadība uzskata, ka šobrīd nav nekāda pamata runāt par draudu līmeņa paaugstināšanu, viņš piebilda.

Ministrs gan atzina, ka nevar izslēgt iespēju, ka būs šāda nepieciešamība. Pirmais, ko šādā situācijā vajadzētu darīt iedzīvotājiem, ir sekot līdzi dažādos komunikācijas līdzekļos paustajai informācijai, teica ministrs. Tāpat viņš pauda, ka būtu nepieciešams sagatavot precīzas norādes par pamatlietām un principiem, kas iedzīvotājiem būtu jāievēro.

Vienlaikus ministrs aicināja rūpīgi izvērtēt, cik liela ir nepieciešamība doties uz valstīm, kur ir paaugstināts terorisma draudu līmenis.

Vaicāts, vai ir kādi ieteikumi iedzīvotājiem arī ceļošanai uz Turciju, saistībā ar Krievijas iznīcinātāja notriekšanu, ministrs teica, ka viņa rīcībā nav jaunākā informācija par pirmdien NATO vēstnieku ārkārtas sanāksmē nolemto, tāpēc ir jāsagaida secinājumi. "Tad varēs spriest," viņš atzīmēja. Ministrs gan atzina, ka notikušais vērtējams kā ārkārtas gadījums, kas ir rūpīgi jāizvērtē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)