Banner 980x90

Krāsnis – siltums gan mājās, gan pirtī

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Tuvojoties aukstajiem mēnešiem, katrs vēlas savā mājoklī radīt vairāk siltuma – krāsnis ir lielisks veids, kā padarīt ziemas vakarus patīkamākus. Interneta veikala Precesdarbam.lv eksperti sniedz Jums padomus, kā iegādāties piemērotāko krāsni! 

Ierīkojiet krāsni un padariet istabu mājīgāku
Krāsnis kopš senām dienām ir mājokļa sirds – tās rada siltumu un mājīgu atmosfēru, kamēr aiz loga valda drēgnums un sals, turklāt šāda mājas apsildīšana samazinās arī Jūsu apkures izmaksas. Salīdzinot ar kamīniem, krāsnis ir vienkāršāk ierīkojamas – malkas kamīni bieži ir jāieplāno vēl pirms mājas projektēšanas, taču krāsni var ierīkot arī jau pabeigtā ēkā. Turklāt krāsnis kalpo ne tikai siltuma radīšanai, bet arī pirts apkurināšanai un ēdiena gatavošanai.

Izbaudiet uz īstas uguns gatavotu ēdienu
Kad krāsns būs ierīkota, Jums būs jāparūpējas arī par malku un krāsns tīrīšanu, tomēr tā vienalga būs izdevīgs papildinājums ikvienā mājoklī:
- lai istaba būtu silta, atliek izkurināt tikai vienu klēpi ar malku – gruzdošās ogles uzturēs siltumu vēl ilgi pēc uguns izdegšanas;
- bieži vien īpaši lauku teritorijās no spēcīga vēja vai liela sniega daudzuma mēdz pārtrūkt elektrības padeve, taču Jums paliks krāsniņa – tā turpinās sildīt telpas elektriskā sildītāja vietā, turklāt uz tās varēsiet pagatavot arī ēst.

Nepieciešama krāsns pirtij?
Ceļot pirti, krāsns ir viena no svarīgākajām lietām, kas nodrošinās gan pietiekamu karstumu,  gan gaisa kvalitāti, tādēļ jāņem vērā šādi ieteikumi:
- jo lielāka pirts, jo lielāka krāsns – krāsnij ir jāspēj piesildīt pirts telpa līdz vajadzīgajai temperatūrai, tādēļ tai jābūt tik lielai, lai Jūs ērti varētu izkurināt nepieciešamo malkas daudzumu;
- visērtāk ir kurināt pirti caur sienu, kad pati krāsniņa atrodas ārpusē – tā, katru reizi pārbaudot malku, telpa netiks dzesēta;
- pirtīm der arī elektriskās krāsnis, taču tās ir dārgākas, turklāt padara gaisu sausu.

Drošība ir pirmajā vietā
Jāņem vērā, ka atklāta uguns var būt bīstama, tādēļ vienmēr ievērojiet drošību:
- aizveriet krāsns durtiņas, lai pie uguns netiktu bērni un dzīvnieki, kā arī straujas gaisa plūsmas, kas var iznēsāt degošus pelnus pa telpu;
- atcerieties, ka sadegot koks rada tvana gāzi, no kuras var saindēties – kamēr deg uguns, atstājiet vaļā šīberi un papildu drošībai iegādājieties tvana gāzes detektoru.

Padariet rudens un ziemas vakarus mājīgākus – ienāciet Precesdarbam.lv mājaslapā www.precesdarbam.lv, apskatiet krāsnis un radiet savās mājās siltumu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)