Banner 980x90

"Kristīgi demokrātiskā savienība" Ogrē cer gūt vismaz 5% vēlētāju balsu

Viens no sarakstiem, kas Ogres novadā pašvaldību vēlēšanās cīnīsies par vietām domē, ir "Kristīgi demokrātiskās savienības" saraksts. Partija cer gūt vēlētāju atbalstu virs 5%, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv pavēstīja "Kristīgi demokrātiskās savienības" Ogres nodaļas vadītāja Ilma Andersone.

Ogres novadā "Kristīgi demokrātiskās savienības" sarakstā pirmais numurs ir Jāzeps Janiševs. Kādēļ šāda izvēle?

Mūsu komandā katrs cilvēks ir savas nozares profesionālis un katrs varētu būt pirmais. Jāzeps Janiševs ir zināms Ogres iedzīvotājiem ar savu aktīvo dzīves pozīciju un labdarības pasākumiem ne vienu vien gadu. Viņam ir pieredze uzņēmējdarbībā un sabiedrisko organizāciju vadībā, kā arī cieņpilna un atbildīga attieksme pret senioriem, invalīdiem uz maznodrošinātiem cilvēkiem, kuru vajadzības vienmēr ir sapratis un centies risināt jau tagad. Esam pārliecināti, ka viņš Ogres novada pašvaldības sastāvā iedzīvinās "Kristīgi demokrātiskās Savienības" programmas pamatnostādnes un principus.

Pastāstiet, lūdzu, kas Jūs atšķir no citiem politiskajiem spēkiem? Kāpēc tieši par Jūsu sarakstu vēlētājam vajadzētu atdot savu balsi?

"Kristīgi demokrātiskās savienības" vērtību sistēmas centrā ir cilvēks un viņa labklājība. Mēs saprotam, ka ir nepieciešamas sistēmiskas pārmaiņas pašvaldību darbā, un to panāksim, steidzīgi rosinot mainīt likuma "Par pašvaldībām", Valsts pārvaldes likumu un citus, kas ierobežo pašvaldību iespējas justies saimniekiem savā teritorijā. Mēs zinām kādā veidā veikt labu novada pārvaldi pēc vispārpieņemtiem labas pārvaldes principiem.

Mums nav pieņemas tukšas runas par elementārām lietām - kā salabot šo ceļa posmu vai sakārtot šo pagalmu. Tie ir pašvaldības ikdienas saimnieciskās darbības jautājumi un par tiem nav jārunā kā par kaut ko īpašu. Mūsu programma paredz risinājumu visām pašvaldības darbības jomām. Svarīgi ir aizraut un iedvesmot sabiedrību, atbalstīt ekonomisko patriotismu, sasniegt sociālo taisnīgumu.

Cik lielu atbalstu cerat gūt vēlēšanās?

Ceram gūt vēlētāju atbalstu virs 5%.

Ko saredzat kā būtiskākos konkurentus? Kāpēc?

Mēs neuzskatām citu partiju pārstāvjus kā konkurentus, kuru sliktie darbi būtu jāuzskaita. Lai runā katra labie darbi un iedzīvotāju uzticība tiem.

Jūsu priekšvēlēšanu programmā minēts, ka rūpēsieties par sabiedrisko organizāciju tīkla attīstību novados, pilntiesīgu to iesaistīšanos novadu pašpārvaldē. Kā situācija vērtējama šobrīd?


Viens no pašvaldību darbības pamatprincipiem ir veicināt iedzīvotāju un nevalstisko organizāciju iniciatīvu, brīvprātīgo darbu un iesaistīšanu pašvaldības funkciju nodrošināšanā. Pašreiz Ogres novada pašvaldībā nejūtam, ka kompleksi tiktu koordinēta un attīstīta sadarbība ar sabiedriskā sektora organizācijām, joprojām nav definēta stratēģija sadarbības virzieniem, ir tikai atsevišķi projekti.

Ja jaunatnes lietu koordinēšana ir uzsākta, tad citu darbības virzienu sabiedriskās organizācijas darbojas katra atsevišķi. Tādēļ mūsu komanda piedāvā Ogres novadā izveidot sabiedrisko un reliģisko organizāciju konsultatīvo padomi, kur tiktu noteiktas regulāras tikšanās ar visu sabiedrisko organizāciju vadītājiem. Tā tiktu nodrošināts, ka visas organizācijas ir informētas par to ko dara cita novirziena organizācija, tās varētu sniegt viena otrai atbalstu savas darbības specifikas robežās, tā papildinot un iespējami paplašinot savu darbību visa novada robežās, aptverot katru pagastu, palielinātos investīciju piesaistes iespējas.

Sabiedrisko organizāciju konsultatīvajā padomē pieaicināsim arī uzņēmējus, tā veicinot sabiedrisko organizāciju sadarbību ar uzņēmējiem, sniedzot uzņēmējiem informāciju par sabiedrisko organizāciju aktivitātēm un aicinot piedalīties sabiedrisko organizāciju aktivitāšu atbalstīšanā finansiāli vai praktiski. Tādējādi tiktu ne tikai veicināta iedzīvotāju iniciatīva, bet arī uzlabota sadarbība dažādu iedzīvotāju grupu starpā un paaugstināta lojalitāte savam novadam.

Tuvojoties 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzrunā deputātu kandidātu sarakstu līderus un aicina viņus pastāstīt par sava pārstāvētā politiskā spēka iecerēm, atšķirīgo no citiem sarakstiem un saviem plāniem kopumā.

Ogre24.lv jau vēstīja, ka Ogres novadā vēlēšanās startēs "Reformu partija", politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", "Vienotība", "Latvijas Zaļā partija", "Apvienība Iedzīvotāji", "Kristīgi demokrātiskā savienība", politiskā partija "Ogres novadam", kā arī Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", "Centriskā partija Latvijas zemnieku savienība".

Tāpat Ogre24.lv jau vēstīja, ka Ogres novada vēlēšanu komisijā notikusi partiju iesniegto sarakstu kārtas numuru izloze - tajā pirmo numuru izlozējusi "Apvienība iedzīvotāji".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)