Banner 980x90

Kritušo karavīru kapsētas sakopšanas talka Ikšķilē

19.oktobrī Ikšķiles 1.pasaules karā kritušo karavīru kapsētā "Kaparāmuri " tiks organizēti apjomīgi darbi, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ikšķiles novada pašvaldības interneta vietnē.

Vairākas studentu korporācijas turpinās darbu pie kapsētas stāvokļa uzlabošanas. Sadarbojoties studentu korporācijām ar Ikšķiles novada pašvaldību tiks paveikti būtiski kapsētas uzlabojumi.

Ikšķiles novada kultūras mantojuma centra vadītājs Kaspars Špēlis atgādina: "Kapsētā apbedīta daļa no Krievijas armijas kritušajiem karavīriem Ikšķiles priekštilta nocietinājumos (Nāves salā).  Šeit apbedīti arī vairāki  latviešu, igauņu un lietuviešu karavīri no 480. kājnieku pulka Kārlis Mežciems, Eduards Kruklis, Mārtiņš Ķuzens, Augusts Paeglītis, Augusts Tops (Pops), Jans Plonīpu, Vilhelms Kreuss, Antons Janušenis, no 477. kājnieku pulka Jānis Vilnītis."



,

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)