Banner 980x90

Latvijas Valsts prezidents talkos Ogres Zilajos kalnos 

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Lielajā Talkā 23.aprīlī kopā ar ogrēniešiem strādās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Visi, kas vēlas talkot Ogres Zilajos kalnos, aicināti pulksten 9.00 pulcēties Lielajai Talkai Ogres Zilo kalnu pakājē – Zilokalnu prospektā pie satiksmes rotācijas apļa, kā pilsētas informācijas portāls noskaidroja Ogres novada pašvaldībā.

"Lielā Talka ir lieliska iespēja kopīgiem spēkiem paveikt ko paliekošu – ar savām rokām sakopt apkārtējo vidi un sapost Latviju pavasarim. Izmantosim iespēju būt kopā un novērtēsim to, cik skaista zeme mums ir dāvināta," saka Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents Lielās Talkas dienu iesāks rīta agrumā, viesojoties Ogres tehnikumā un tiekoties ar tehnikuma vadību, kā arī iepazīstot atjaunotās telpas.

No plkst.9.00 Valsts prezidents talkos kopā ar Ogres tehnikuma audzēkņiem, apkārtnes iedzīvotājiem un Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem. Kopīgi ar Ogres pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) audzēkņiem Valsts prezidents dabas parkā izvietos bērnu veidotos putnu būrīšus, labiekārtos teritoriju un stādīs kokus pie Dubkalnu ūdenskrātuves.

Pirms uzsākt Lielās Talkas darbus, talkotājus uzrunās prezidents, Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis, Ikšķiles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš , SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš. Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis talkotājus iepazīstinās ar pēdējos gados paveikto Ogres Zilo kalnu dabas pārka attīstībā.

Ogres Zilajos kalnos talkas dienā Ogres tehnikuma audzēkņi izgatavojot solus, atkritumu tvertnes un citas noderīgas lietas, savukārt pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" darbinieki to visu izvietos dabas parka teritorijā.

Lielās Talkas dienā visā Latvijā, arī Ogres novadā, ieplānots paveikt daudz, ir noteiktas talkošanas vietas. Runājot par talku Ogres Zilajos kalnos, Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis atzīst, ka parka plašajā teritorijā darba pietikšot visiem.

Mangulis: "Aicinu talkotāju jebkurā talkošanas vietā gan dūšīgi pastrādāt, gan arī pēc lielajiem darbiem kopā uzdziedāt – ikvienu talkotāju aicinu atkārtot vai no jauna iemācīties latviešu tautas dziesmu "Mazs bij’ tēva novadiņis", lai pēc kopīgas strādāšanas visi skanīgā dziesmā vienotos par tīru, sakoptu novadu, par tīriem, sakoptiem Ogres Zilajiem kalniem, par tīru, sakoptu un plaukstošu Latviju."

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir Lielās Talkas patrons. Viens no Lielās Talkas mērķiem ir sakopt Latviju ceļā uz tās 100.dzimšanas dienu, padarot mūsu valsti par tīrāko un zaļāko vietu pasaulē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)