Banner 980x90

Latvijas vidusskolēniem atver inovatīvu uzņēmumu durvis

2012.gada 17.oktobrī Ogres 1.vidusskolas vidusskolēni un ekonomikas skolotāja dosies vizītē uz SIA "Hanzas elektronika".

V.a. Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (turpmāk – LIAA) sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu rīko Latvijas vidējās izglītības iestāžu izglītojamo vizītes inovatīvos, tehnoloģiski orientētos uzņēmumos Latvijas reģionos.

Vizītes laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar uzņēmējdarbības atbalsta veidiem Latvijā, pašvaldībā, kā arī Biznesa inkubatora darbību. Skolēni tiks iepazīstināti ar uzņēmuma darbības veidu, virzienu, tā ietekmējošiem mikro un makrovides faktoriem, izaicinājumiem ar ko uzņēmums sastopas sarežģītu ekonomisko apstākļu laikā un tā sasniegumiem. Diskusijās paredzēts apspriest ar uzņēmējdarbību saistītos jautājumus.

Pasākuma mērķis ir radīt izpratni par uzņēmējdarbību veicināt vidējās izglītības iestāžu izglītojamo informētību par inovatīviem, tehnoloģiski orientētiem uzņēmumiem Latvijā, to darbības pamata principiem, tehnoloģiju attīstības līmeni, kā arī risinājumiem uzņēmējdarbības izaicinājumu pārvarēšanā.

Iesaistoties projektā uzņēmumiem ir iespēja veicināt atpazīstamību, celt sava kā sociāli atbildīga uzņēmuma reputāciju sabiedrības acīs, motivēt jaunatni kļūt par saviem potenciāliem darbiniekiem un/ vai partneriem nākotnē.

"Latvijas skolu izglītojamo intereses par inovatīviem uzņēmumiem rosināšanas pasākumi" notiek LIAA realizētās "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas" ietvaros, un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Plašāka informācija:
Zane Bērziņa,
Vidzemes Augstskolas
Mūžizglītības centra izglītības metodiķe
t. 28374150
zane.berzina@va.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)