Banner 980x90

Lauberē plāno ierīkot sajūtu un brīvā laika pavadīšanas dārzu "Raiņa un Aspazijas saulainais stūrītis"

Daugavpils, 15.maijs, LETA. Ogres novadā, Lauberes ciemā pie bibliotēkas plānots ierīkot sajūtu un brīvā laika pavadīšanas dārzu "Raiņa un Aspazijas saulainais stūrītis", aģentūra LETA noskaidroja Ogres novada pašvaldībā.

Patlaban Ogres novada pašvaldība ir izsludinājusi iepirkumu par tiesībām veikt sajūtu un brīvā laika pavadīšanas dārzu ierīkošanu. Savi piedāvājumi iepirkumam pretendentiem jāiesniedz līdz 29.maijam.

Sajūtu un brīvā laika pavadīšanas dārzu "Raiņa un Aspazijas saulainais stūrītis" paredzēts ierīkot, īstenojot Leader atbalstītu projektu. Tā kopējās izmaksas tiek lēstas ap 70 000 eiro.

Projekta gaitā nolietotais asfalta segums tiks nomainīts ar bruģi, izveidota pagarināta gājēju ietve un apstādījumi, sadalot dārzu funkcionālos zonējumos - lasītava, publiski pieejams interneta punkts WiFi lietotājiem, sporta aktivitātēm.

Āra sporta zonā paredzēts parka tenisa galds, laukums āra spēlēm un lielizmēra dambretes komplekts, kurš no ielas tiks nodalīts ar stādījumiem. Tāpat tiks uzstādīts informācijas stends, soliņi un atkritumu urnas.

Lauberes bibliotēkā ir izvietots arī Viļa Miķelsona trimdas latviešu grāmatu krājumam "Grāmatu klēts". Projekta rezultātā tiks veicināta trimdas latviešu krājuma kompleksa attīstība, nodrošinot nozīmīgas kultūrvēsturiskā mantojuma vērtības atpazīstamību un interesentu piesaisti, kā arī veicināta Lauberes pagasta centra sakārtošanu, radot kopienu pulcēšanās vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)