Banner 980x90

Lauberē sūdzas par cūkkopības kompleksa "Rukši" darbību

Ogres novada Lauberes pagasta pārvaldes vadītājs Andris Misters informē, ka Lauberē saņemta sūdzība no iedzīvotāja, kurš nav apmierināts ar SIA "Baltic Pork" cūkkopības kompleksa darbību, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ogres novada pašvaldībā.

Biedrībā "Lauberiete" vērsies zemnieku saimniecības "Ģērdiņas" saimnieks par to, ka pēc lauku mēslošanas mēslojums satecējis saimniekam piederošā grāvī ar ūdeni, pie kura dzirdinās viņa govis, radot saimniekam zaudējumus, jo tagad ūdens govīm jāpiegādā atsevišķi. Biedrības vadītāja Maiga Livčāne vērsusies pie Andra Mistera, abi apsekojuši notikuma vietu, kur konstatēts, ka nedaudz pārstrādātie mēsli ir ietecējuši minētajā ūdenstilpnē.

Andris Misters par notikušo ziņojis pašvaldības vides speciālistam Aivaram Bigačam, kurš savukārt informējis Lielrīgas reģionālās vides pārvaldi, kas SIA izsniegusi atļauju A kategorijas piesārņojošai darbībai un kontrolē tās ievērošanu.

Misters norāda, ka cūkkopības kompleksā tiek turētas vidēji 10 000 cūkas, bet kompleksa maksimālā jauda ir 12 000. Andris Misters skaidro, ka kompleksā savāktie mēsli tiek raudzēti, mēslu substrāts pārsūknēts divās krātuvēs, no kurienes tālāk tiek izvests uz laukiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)