Banner 980x90

LBS rīcībā atstāj 150 000 eiro basketbola attīstības veicināšanai bērnu un jauniešu vidū

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Valdība 2.februārī piekrita Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīcībā atstāt tai piešķirtos 150 000 eiro, kas tika paredzēti ar 2015.gada Eiropas čempionāta basketbolā grupu turnīra organizēšanu Latvijā saistīto drošības depozīta maksājumu segšanai, naudu novirzot basketbola attīstības veicināšanai bērnu un jauniešu vidū.

2014.gada nogalē LBS tika piešķirta dotācija 150 000 eiro apmērā, lai segtu ar 2015.gada Eiropas čempionāta basketbolā grupu turnīra organizēšanu Latvijā saistīto drošības depozīta maksājumu. Piešķirot šos līdzekļus, vienlaikus tika noteikts, ka pēc čempionāta norises un drošības depozīta atmaksas saņemšanas LBS pilnā apmērā jāatmaksā tai piešķirtā dotācija.

Lai sekmētu valsts pārvaldes sadarbību ar čempionāta organizatoriem, nodrošinātu regulāru informācijas apmaiņu par čempionāta organizēšanas gaitu, kā arī pārraudzītu čempionāta organizēšanai piešķirto valsts finanšu līdzekļu izlietojumu, pērn martā izveidota Rīcības komiteja čempionāta organizēšanas uzraudzībai, kura pēc čempionāta veiksmīgas norises konceptuāli atbalstīja 150 000 eiro atstāšanu LBS rīcībā, lai segtu ar čempionātu organizēšanu tieši saistītos izdevumus.

Nacionālā sporta padome, iepazīstoties ar LBS pārskatu par čempionāta norisi un aktuālo situāciju ar čempionāta budžetu, izvērtējot LBS veiktā pētījuma par čempionāta ekonomiskajiem ieguvumiem un ietekmi uz valsts budžeta ieņēmumiem rezultātus, nolēma atbalstīt piešķirto valsts budžeta līdzekļu 150 000 eiro apmērā atstāšanu LBS rīcībā un novirzīšanu basketbola attīstības veicināšanai bērnu un jauniešu vidū.

LBS norādījusi konkrētus mērķus valsts budžeta līdzekļu 150 000 eiro apmērā izlietojumam basketbola attīstības veicināšanai bērnu un jauniešu vidū - LBS plāno uzstādīt brīvdabas basketbola grozus brīvā dabā visā Latvijā, lai nodrošinātu basketbola aktivitāšu pieejamību visām iedzīvotāju grupām, sekmējot veselīgas, sportiskas un aktīvas paaudzes izaugšanu, tehniski pilnveidot Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) sacensību organizēšanu, nodrošinot jaunus datorus visiem basketbola klubiem, kas startē LJBL, lai visās LJBL sacensībās sekretariāta tiesneši kvalitatīvi varētu izmantot jauno basketbola sacensību statistikas programmu, kā arī sniegt atbalstu Latvijas jaunatnes basketbola izlašu sagatavošanai un dalībai starptautiskās sacensībās.

Kā ziņots, pērn septembrī Latvijā notikušais Eiropas čempionāts basketbolā valsts ekonomikā ienesis 15 391 200 eiro. Turnīrs tādējādi tiešā veidā papildinājis valsts budžetu ar vairāk nekā 2,2 miljonu eiro lielu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ienākumu apjomu. Ņemot vērā, ka valsts Eiropas čempionāta rīkošanai dotēja 1,77 miljonus eiro, investētie līdzekļi ir atpelnīti ar uzviju.

Tāpat sacensību rīkotāji atklāja, ka publisko skatīšanos pie Brīvības pieminekļa, kur bija izvietoti divi lieli TV ekrāni, apmeklēja aptuveni 30 000 cilvēku, bet spēles arēnā skatījās kopumā ap 86 000 skatītāju, turklāt 55% no viņiem bijuši ārzemnieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)