Banner 980x90

LDDK padome atbalsta administratīvi teritoriālās reformas plānu

Rīga, 16.apr., LETA. Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) padome atbalsta administratīvi teritoriālās reformas plānu, aģentūru LETA informēja LDDK.

LDDK atgādināja, ka otrdien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) LDDK padomes sēdē uzstājās ar prezentāciju "Administratīvi teritoriālā reforma - izaicinājumi, kas rada iespējas", lai informētu darba devējus par reformas plāniem.

Pūce skaidroja, ka pašvaldību reformas mērķis ir izveidot ekonomiski spēcīgākas pašvaldības, kas būs nepieciešamo pārmaiņu līderi - spēs piesaistīt savām teritorijām privātā sektora investīcijas, kas veidos nākotnes ilgtspējīgās, augsti atalgotās darba vietas. Šādas pašvaldības nodrošinās labus un 21.gadsimtam atbilstošus publiskus pakalpojumus. Pēc viņa teiktā, pašvaldību reforma rada iespēju lielākām pārmaiņām un tā ir jāīsteno visu Latvijas iedzīvotāju interesēs.

LDDK padome vienbalsīgi pauda atbalstu ministra iecerei par teritoriālā iedalījuma modeli, kas paredz 35 pašvaldības.

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs uzsvēra, ka plānotajai reformai ir būtiski sekmēt biznesa attīstībai atbilstošas infrastruktūras izveidi, nodrošināt labvēlīgāku investīciju klimatu, veicināt iedzīvotāju labklājību. "Lai veicinātu uzņēmējdarbību reģionos, tam jānodrošina labvēlīgi priekšnoteikumi - pašvaldību atbalsts, sakārtota infrastruktūra un darbinieku mobilitātes pasākumi, darba devēji sagaida, ka reforma risinās šos jautājumus kompleksi," uzsvēra Gavrilovs.

Kā ziņots, otrdien, 16.aprīlī Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un valdības pārstāvji kopīgi ar darba devēju pārstāvjiem – LDDK, darba ņēmēju pārstāvjiem - Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS) pārrunās valdības rīcības plānu, kur viens no uzdevumiem ir arī administratīvi teritoriālās reformas īstenošana.

LDDK ir lielākā un ietekmīgākā darba devējus pārstāvošā organizācija Latvijā. LDDK ir dibināta 1993. gadā, un patlaban tās biedri nodarbina 44% Latvijas darba ņēmēju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)