Banner 980x90

Līdaka apšauba, ka "zaļie" būtu iesaistīti iespējamā balsu pirkšanā ZZS labā

Apšaubāmi, ka kāds no cilvēkiem, kuri iesaistīti iespējamā balsu pirkšanā par labu Zaļo un zemnieku savienībai, varētu būt "zaļais" jeb Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvis, aģentūrai LETA sacīja LZP valdes loceklis un ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka.

Drošības policija (DP) lūgusi Kuldīgas rajona prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām personām par balsu pirkšanu ZZS labā 12.Saeimas vēlēšanās pagājušā gada oktobrī, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. DP partiju, kuras labā notikusi balsu pirkšana, neatklāj.

Politiķis ir skeptisks par iespēju, ka šajā lietā būtu iesaistīts kāds LZP pārstāvis, jo, ņemot vērā Kurzemes apgabala "lokomotīves", LZP kandidātiem nebija lielu mērķu tikt ievēlētiem Saeimā no šī vēlēšanu apgabalā.

ZZS un LZP kādā no tuvākajām valdes sēdēm varētu apspriest situāciju par rosinātu kriminālvajāšanu saistībā ar balsu pirkšanu politiskā spēka labā.

Līdaka tikai tagad ir uzzinājis par šādu DP rīcību un norāda, ka vispirms jāsaprot, vai tie ir partiju cilvēki un kuru partiju tie pārstāv. Politiķis norāda, ka lūgums sākt kriminālvajāšanu vēl nenozīmē, ka kaut kas ir noticis. Viņš skaidro, ka stingri nosodīt kāda pretlikumīgu rīcību varēs tad, kad tā būs pierādīta.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka DP izmeklēšanā konstatēts, ka viens Latvijas pilsonis ir piedāvājis citam Latvijas pilsonim par atlīdzību vēlēšanās nobalsot par noteiktu sarakstu un vienu deputāta kandidātu, kā arī piesaistīt citus vēlētājus, kuri par atlīdzību būtu gatavi balsot pēc šiem norādījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)