Banner 980x90

Līdz jūnija vidum darbam vasarā reģistrējušies ap 9000 skolēnu

Rīga, 25.jūn., LETA. Līdz 18.jūnijam dalībai Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vasaras nodarbinātības pasākumā bija reģistrējušies 9232 skolēni visā Latvijā, aģentūra LETA uzzināja iestādē.

Skolēni NVA piedāvātajos darbos šovasar strādā no 1.jūnija, turklāt vēl līdz 17.augustam turpinās skolēnu elektroniskā reģistrācija dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā.

Iespēju ar NVA atbalstu strādāt vasaras brīvlaikā šogad varēs izmantot par apmēram 2000 skolēniem vairāk nekā pagājušā gada vasarā, jo palielināts pasākuma finansējums. NVA filiālēs šobrīd apstiprinātas 7177 darba devēju piedāvātās darba vietas skolēniem, kamēr 2018. gadā - 5080 darba vietas.

Stādāt gribošos jauniešus patlaban visvairāk meklē darba devēji Aizkraukles, Cēsu, Dobeles, Jūrmalas, Ogres, Siguldas un Valmieras NVA filiālēs.

NVA informēja, ka darba devēji skolēniem šovasar piedāvājuši izmēģināt savas spējas tādās profesijās kā animators, apstādījumu kopējs, arhivārs, datu ievades operators, ekspozīciju uzraugs, ēkas dežurants, gadījuma darbu strādnieks, iesaiņotājs, istabenis, klientu apkalpošanas speciālists, kultūras pasākumu organizatora palīgs, labiekārtošanas strādnieks, laukstrādnieks, skolotāja palīgs, palīgstrādnieks, pasta operators, pastnieks, pavāra palīgs, pārdevēja palīgs, pārdevējs, sētnieks, trauku mazgātājs, viesmīlis, virtuves darbinieks un citās.

Tāpat skolēniem piedāvāto darba vietu vidū ir arī tādi arodi kā arhivārs, bibliotekārs, ekskursiju vadītājs, lidostas pasažieru apkalpošanas aģents, lietvedis, jaunākais programmētājs, metroloģijas tehniķis, projekta vadītāja asistents, sociālo mediju speciālists, viesnīcu administrators un citas.

Informācija par skolēniem pieejamajām darba vietām NVA filiāļu apkalpošanas teritorijās atrodama iestādes mājaslapā.

Kā atgādināja NVA, skolēnam jāreģistrējas tajā reģionā un novadā, kura teritorijā viņš vēlas strādāt. Lai skolēnam būtu vieglāk noskaidrot, kurā NVA filiālē viņam ir jāreģistrējas, NVA mājaslapā pieejama tabula ar reģionu, novadu un filiāļu uzskaitījumu. Ja skolēnam, reģistrējoties, rodas jautājumi, viņam jāsazinās ar darbinieku, kurš attiecīgajā NVA filiālē atbild par skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumu, kontaktpersonu saraksts arī pieejams mājaslapā.

Pasākuma organizēšanas noteikumi paredz, ka skolēns pirms reģistrācijas var vienoties ar konkrētu darba devēju par darba vietu un nodarbināšanas periodu. Ja skolēns nav vienojies ar darba devēju, pieteikuma reģistrācijas secībā viņš telefoniski vai ar e-pasta starpniecību saņems uzaicinājumu piedalīties konkursā uz brīvajām darba vietām, piebilda iestādē.

Piedalīties pasākumā var jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)