Banner 980x90

Lieliskā šokolādes un kokosriekstu kūka

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Šokolāde un kokosrieksti - izklausās gardi, vai ne? Un tieši tāda arī ir šī kūka, kuru pagatavot patiesībā ir pavisam vienkārši! Izmēģini un pārsteidz savējos!

Sastāvdaļas - 50 g tumšās šokolādes, 80 g cukurs, 1 tējkarote vaniļas cukurs, 2 olas, 100 g sviesta vai margarīna, 2/3 glāzes miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, 2 ēdamkarotes piena, 20 g kokosriekstu skaidiņu, 1 tējkarote kakao pulvera, nedaudz pūdercukura, maza šķipsna sāls. Glazūrai - tumšā šokolāde, saldais krējums.

Pagatavošana - Šokolādi, kas paredzēta kūkai, izkausē karstā ūdens peldē. Sviestu vai margarīnu, cukuru, vaniļas cukuru, šķipsnu sāls saputo. Masai pakāpeniski pievieno olas (svarīgi - lai tās nav no ledusskapja, bet sasilušas līdz istabas temperatūrai). Pievieno arī miltus, cepamo pulveri, pienu. Vienu trešdaļu mīklas atdala citā traukā, tai pievieno kokosriekstu skaidiņas. Pārējai mīklai pievieno izkausēto šokolādi un kakao pulveri. Ietaukotā kūkas veidnē ieklāj pusi no brūnās mīklas. Tai virsū liek baltās kokosriekstu masas pukas/bumbas. Tad visu pārklāj ar otro pusi brūnās mīklas. 

Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes. Atdzesē. Dekorēšanai ir divi varianti - vai nu pārkaisa vienkārši ar pūdercukuru, vai pagatavo šokolādes glazūru - ūdens peldē izkausētai šokolādei pievieno saldo krējumu, līdz masa viendabīga un vijīga. To lej pāri atdzesētai kūkai, atstāj, lai sacietē.

Lai labi garšo!

Raksts tapis sadarbībā ar

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)