Banner 980x90

Lielvārdē sertificētas gaisa kuģu bremzēšanas sistēmas ar ASV iznīcinātāja atbalstu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 19.maijā Gaisa spēku aviācijas bāzes lidlaukā Lielvārdē sekmīgi veica gaisa kuģu bremzēšanas sistēmu sertificēšanu ar ASV iznīcinātāja F-15 "Eagle" atbalstu, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Daina Ozoliņa.

Sertificēšana paaugstina lidlauka spējas un nodrošina, ka lidlaukā turpmāk varēs nolaisties iznīcinātāji.

Sertificēšana notika ne tikai bremžu sistēmai, pārbaudot tās darbību un veiktspēju, bet arī iesaistītajam personālam – tika pārbaudītas ugunsdzēsēju un glābšanas komandas, bremzēšanas sistēmu tehniķu un vadības prasmes nodrošināt ārkārtas nosēšanos gaisa kuģiem. Gaisa spēku aviācijas bāzes karavīri ir apguvuši bremzēšanas sistēmu apkalpošanas un apkopes prasmes ASV.

ASV iznīcinātājs F-15 "Eagle", ar kuru lidoja pilots majors Brets Vanderpass (Brett "Dutch" Vanderpass), no 131.iznīcinātāju eskadriļas, 104.aviogrupas, Bārnsas Gaisa spēku bāzes Masačūsetsā atlidoja uz Lielvārdi no Emari, Igaunijas, kur sniedza gaisa atbalstu mācībās "Kevadtorm". Šis bija pirmais F-15 iznīcinātājs, kas nolaidies militārajā lidlaukā Lielvārdē.

Bremzēšanas sistēmas uzdevums ir apturēt gaisa kuģus uz skrejceļa, ja tiem nedarbojas bremzes. Pēc apturēšanas pie lidaparāta ierodas ugunsdzēsēji, kas secina, vai nav nepieciešama viņu palīdzība, pēc tam gaisa kuģis cietajā sakabē tiek nogādāts uz stāvlaukumu.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)