Banner 980x90

Liepājas domniece vērsusies tiesā pret Jāni Urbanoviču par neslavas celšanu

Liepājas domes deputāte Elita Kosaka, kura domē ievēlēta no Osipova partijas kandidātu saraksta, tiesā iesniegusi privātu sūdzību pret partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) premjera amata kandidātu Jāni Urbanoviču par apzinātu neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī, pieprasot piedzīt no viņa morālo kaitējumu - 20 000 latu, aģentūru LETA informēja Kosaka.
Kosaka par aizkarošiem uzskata Urbanoviča izteikumus, kas publicēti Ventspils izdevuma "Pričal" 13.augusta numurā.

"Šī kundze kādreiz bija mūsu partijā un ļoti gribēja, lai mēs viņu 2009.gadā ieteiktu Liepājas domes sarakstam. Taču, kā mēdz teikt, viņas vēlmes neatbilda viņas spējām, un vietējā partijas organizācijas kopsapulce noraidīja Kosakas prasību. Un, lai kā viņa neapgalvotu, ka "negrib skriet pa galvu, pa kaklu no vienas partijas uz otru", tomēr uzreiz iespērās Jevgēņija Osipova partijā, kas bija transformējis savu nacionālistiskās, pusmilitārās Krievijas organizācijas "Krievu nacionālā vienotība" Latvijas nodaļu Latvijas Nacionāli demokrātiskajā partijā. Līdztekus vēlēšanām Kosakas kundzei nāksies risināt arī personīgās problēmas vairākos sāktos kriminālprocesos," laikrakstā "Pričal" pauž Urbanovičs.

Kā uzsvēra Kosaka, lai gan viņa 2009.gada pašvaldību vēlēšanās kandidēja no Osipova partijas saraksta, tomēr nekad nav bijusi šīs partijas biedre.

Pēc šīs publikācijas Kosaka piezvanījusi Urbanovičam un pieprasījusi no viņa publisku atvainošanos laikrakstā. Tā kā viņš atteicies atvainoties, Kosaka pret viņu nolēmusi vērsties tiesā.

Apsūdzību Kosaka 24.septembrī iesniegusi iesniegusi Ventspils tiesā, taču tā nosūtīta pēc piederības uz Liepājas tiesu, informēja Ventspils tiesā. Savukārt Liepājas tiesā apsūdzība vēl nav saņemta, informēja Liepājas tiesas tiesneša palīdze Velga Lūka.

Kosaka sūdzību iesniegusi Ventspils tiesā, jo Urbanoviča izteikums bija publicēts Ventspilī iznākošā izdevumā un Kriminālprocesa likums paredzot, ka lieta jāizskata tiesā, kura atbilst notikuma vietai. Viņai kā juristei neesot izprotams, kāpēc Ventspils tiesa nolēmusi viņas sūdzību pārsūtīt uz Liepājas tiesu.

Līdz 2009.gadam Kosaka bijusi Tautas saskaņas partijas biedre, taču, tā kā viņa pērn netika iekļauta šīs partijas pašvaldību vēlēšanu kandidātu sarakstā, viņa no tās nolēmusi izstāties. Šonedēļ gaidāmajās 10.Saeimas vēlēšanās Kosaka ar pirmo numuru kandidē no partijas "Tautas kontrole" Kurzemes vēlēšanu apgabala saraksta. Tomēr pašlaik Kosaka nav nevienas partijas biedre.

Jau ziņots, ka prasību pret Urbanoviču tiesā plāno sniegt arī Ventspils domes opozīcijas deputāte Jeļena Garbuzova, kura līdz šim bija sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" biedre un Ventspils domē ievēlēta no SC saraksta, bet šonedēļ gaidāmajās 10.Saeimas vēlēšanās kandidē no partijas "Tautas kontrole" saraksta, kur viņai Kurzemes vēlēšanu apgabalā ir otrais kārtas numurs.

Garbuzova rosina sākt pret Urbanoviču kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 157.panta 2.daļas par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī.

"Viņa zaudēs," šādu lakonisku atbildi aģentūrai LETA par Garbuzovas plāniem tiesāties sniedza Urbanovičs. "Lai Dievs viņai dod veselību," viņš piebilda.

Kā sacīja Garbuzova, viņa nolēmusi izstāties arī no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa", līdz ar to turpmāk viņa domē vairs nepārstāvēs SC, bet darbosies kā neatkarīgā deputāte.

Ventspils laikrakstā "Pričal" 13.augustā Urbanovičs paudis viedokli, ka "SDP "Saskaņa" un politiskā apvienība "Saskaņas centrs" ir pietiekami spēcīgas un autoritatīvas, lai cilvēki saprastu: mēs neturēsimies pie katras garbuzovas, kuras svaru kausus pārsver personiskās intereses un ambīcijas. Mums ir gana uzticamu cilvēku, kuriem galvenais ir būt godīgiem pret vēlētājiem un pret partiju. Bet, ja kāds arī Ventspilī nobalsos par "Garbuzovas sarakstu", tad tam "melnie kvadrātiņi" ir svarīgāki par braukšanu".

Kā ziņots, sociāldemokrātiskajā partijā "Saskaņa" apvienojušās Tautas saskaņas partija (TSP), "Jaunais centrs" un Sociāldemokrātiskā partija.

2009.gadā trīs politiskie spēki, kas bija apvienības "Saskaņas centrs" sastāvā - Jāņa Urbanoviča TSP, Sergeja Dolgopolova "Jaunais centrs" un Egīla Rutkovska Sociāldemokrātiskā partija -, pieņēma lēmumu par vienotas partijas "Saskaņa" izveidošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)