Banner 980x90

LU profesore: šonedēļ lieli pārsteigumi partiju reitingos un reklāmās nav gaidāmi

Pēdējā priekšvēlēšanu nedēļā lieli pārsteigumi partiju reklāmās nav gaidāmi, nekas būtiski nevar mainīties arī partiju reitingos, - šorīt Latvijas Radio sacīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesore Brigita Zepa.
Nedaudz varētu palielināties latvisko partiju proporcija, - krievi vairāk vai mazāk savu izvēli jau ir izdarījuši. Pēc Zepas domām, uz ilgstoši neizlēmīgo rēķina, kā arī prognozējot nākamo valdību, mazliet varētu palielināties "Vienotības" reitings.

Profesore pieļauj, ka joprojām ir vēlētāji, kuriem ir kauns atklāt savu izvēli. "Klasisks piemērs ar Joahimu Zīgeristu, kuru masu mediji ļoti kritizēja. Viņš izvēlējās Latvijai neierastu priekšvēlēšanu aģitācijas veidu - braukāja pa laukiem, palīdzēja cilvēkiem," sacīja Zepa.

Pēdējā priekšvēlēšanu nedēļa būs mierīga - nebūs lielu skandālu, lielu koncertu arī ne, varbūt kāds netiešs pasākums.

Nākamajā koalīcijā, pēc Zepas domām, iezīmējas divi iespējamie modeļi, abos ir "Vienotība". Vienā variantā tā ir 'Vienotība" ar Saskaņas centru, otrā - visas latviskās partijas mēģinās izveidot latviskāku koalīciju.

Profesore uzsvēra ZZS fenomenu šajās vēlēšanās, - "lai gan ideoloģiski viņi ir bāli un neizteiksmīgi, tomēr koalīcijas veidošanā viņi būs ietekmīgi".

Jau ziņots, ka šodien no plkst.12.30 līdz 14 Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātē notiks pirmsvēlēšanu publiskā diskusija, kurā ir aicināti piedalīties partiju premjera amata kandidāti, lai runātu par Latvijas stratēģiskās attīstības jautājumiem.

Diskusijā aicināti piedalīties pārstāvji no sešām lielākajām politiskajām partijām un to apvienībām. To vadīs LU Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors Nils Muižnieks.

Diskusija sāksies ar katra dalībnieka īsu uzrunu, tad sekos auditorijas jautājumi un debates starp dalībniekiem. Diskusijā aicināti piedalīties visi interesenti. Diskusijai tiešraidē varēs sekot LU portālā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)