Banner 980x90

LVC apšauba Ogres novada domes ieceri ieviest maksu par iebraukšanu Ogrē

Rīga, 21.nov., LETA. "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apšauba Ogres novada domes ieceri citu teritoriju iedzīvotājiem piemērot nodevu par iebraukšanu Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā, aģentūrai LETA sacīja LVC pārstāve Anna Kononova.

Viņa norādīja, ka jautājums ir komplicēts, un tādi precedenti kā šis neesot bieža parādība.

"Jautājums par maksas ieviešanu uz autoceļiem ir sarežģītāks, un ir jāskatās, piemēram, ko nosaka Likums par autoceļiem un citi normatīvie akti," atzina Kononova, piebilstot, ka šī likuma sestais pants nosaka, ka valsts autoceļi, pašvaldību autoceļi un ielas lietojamas bez maksas, ja likumā nav noteikts citādi.

Tāpat LVC pārstāve uzsvēra, ka ar pašvaldības lēmumu par nodevas ieviešanu par iebraukšanu pilsētā maksas statusu nevar piemērot. Tam ir nepieciešama juridiskā ekspertīze. Pašvaldībai šāda statusa ieviešana, iespējams, būtu jāsaskaņo ar LVC, bet pie LVC Ogres pašvaldība nav vērsusies ar šo jautājumu.

Tāpēc, lai zinātu skaidri to, kas, kam un kā būtu jādara, ir jāsaprot šāda lēmuma juridiskais pamatojums, uzsvēra LVC pārstāve.

Vienlaikus Kononova atzīmēja, ka pašvaldība nekādā gadījumā nevar bez saskaņošanas ar LVC veidot jaunas satiksmes organizācijas shēmas vai uzstādīt kādas barjeras, vai ieviest citas izmaiņas uz ceļa, atgādinot, ka autoceļa posms, kas iet cauri Ogrei un ir valsts galvenā autoceļa maršruta sastāvā, pieder pašvaldībai, tam ir tranzītielas statuss un tāpēc tiek piešķirts valsts līdzfinansējums remontdarbiem.

Kā ziņots, Ogres novada domes sēdē pašvaldības deputāti lēma izstrādāt grozījumus Ogres novada teritorijas plānojumam 2012.-2024.gadam, iekļaujot nosacījumu, ka par iebraukšanu Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā citu teritoriju iedzīvotājiem būs jāmaksā.

Kā iemesli maksas ieviešanai minēti tranzīta plūsmas un izplūdes gāzu samazināšana pilsētā, drošības vairošana un iedzīvotāju mudināšana izmantot dabai draudzīgākus transportlīdzekļus, kā arī dabas pieminekļu aizsardzība un tūrismam labvēlīgas vides veidošana. Tāpat domes sēdes laikā norādīts uz to, ka pašvaldībai jārūpējas par autoceļu Rīga-Daugavpils, tomēr ar valsts piešķirto finansējumu tā apsaimniekošanai nepietiek.

Ogres novada teritorijas plānojuma 2012.-2024.gadam grozījumu izstrāde varētu aizņemt vismaz sešus mēnešus. Izstrādes procesā tiks iesaistīta arī sabiedrība un notiks sabiedriskās apspriešanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)