Banner 980x90

Magnētisko rezonanci tagad var veikt arī Ogres slimnīcā

Piektdien, 7.februārī Ogres slimnīcā svinīgi atklāta magnētiskās rezonances iekārta. Lai veiktu magnētiskās rezonanses izmeklējumus, pacientiem līdz šim nācies doties uz Rīgu vai Jelgavu, bet nu tas būs iespējams tepat – Ogrē. Turklāt Ogrē uzstādītās iekārtas ir vienas no modernākajām un precizitātes ziņā ievērojami pārspēj pat daudzās lielās Rīgās slimnīcās atrodamo tehniku. Tādēļ apmēram miljona eiro vērtā aparāta atklāšana ir līdz šim lielākais notikums Ogres, Lielvārdes, Ķeguma un Ikšķiles novados veselības aprūpes jomā, atzīst slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs.

Viņš norāda, ka vērtīgās iekārtas iegāde bijusi iespējama, jo gan jaunās slimnīcas būvniecības procesā, gan pēc tam izdevies izvairīties no kredītu sloga un gūto peļņu ieguldīt attīstībā. Ceļā sava magnētiskās rezonanses aparāta iegādi Ogres slimnīcai nācies sastapties ar ļoti lielu pretestību gan no Veselības ministrijas, gan Veselības norēķinu centra puses, jo visu Ogres apkārtnes iedzīvotājiem paredzētās kvotas magnētiskās rezonanses izmeklējumiem šobrīd koncentrētas Jelgavā. Nācies pat pieņemt lēmumu izmeklējumus Ogrē sākumā veikt tikai par maksu. Nesen gan dzimusi cerība pusgada laikā iegūt arī valsts apmaksātas kvotas izmeklējumiem Ogres slimnīcā, bet peļņu, ko slimnīca gūs, izmantojot uzstādītās iekārtas, iecerēts ieguldīt turpmākā Ogres slimnīcas attīstībā. "Jau kaut ko jūs gribat, tad vienkārši vajag uzdrīkstēties un tas būs," rezumē Širovs.

Šobrīd magnētiskās rezonanses izmeklējumus veiks trīs reizes nedēļā, taču pieaugot pieprasījumam, darba dienu skaits var tikt palielināts pat divas reizes. "Liels paldies visiem darbiniekiem, kas ieguldīja darbu, lai mēs varētu atvērt šo kabinetu – slimnīcas valdes priekšsēdētājam, saimnieciskajiem dienestiem, strūktūrvienībām, visiem pārējiem, paldies," sacīja slimnīcas galvenā māsa Sandra Žaunerčika.

"Pirms divām dienām aizvadīts ļoti zīmīgs notikums – tieši pirms 40 gadiem 5.februārī akreditēts pirmais magnētiskās rezonanses aparāts. Toreiz Amerikas Savienotajās Valstīs aizsākās magnētiskās rezonanses izmeklējumu ēra," Ogres magnētiskās rezonanses kabineta atklāšanas datuma izvēli skaidro Ambulatorās nodaļas vadītājs Guntars Kniksts. Viņš norāda, ka magnēts ir šobrīd nekaitīgākā izmeklēšanas metode, kas dod visprecīzāko rezultātu. Savukārt D.Širovs atklāj, ka, lai analizētu Ogrē veiktos magnētiskās rezonanses izmeklējumus, jau šobrīd piesaistīti vairāki augstas klases speciālisti, arī no Rīgas.

Slimnīcu nozīmīgajā dienā sveica arī tās kapitāldaļu – četru novadu pašvaldību pārstāvji. Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs pauda gandarījumu, ka Ogres slimnīca turpinājusi savu attīstību un vēlēja, lai ar jauno aparātu strādātu arī vislabākie speciālisti, un lai aparāta iegāde atmaksātos. Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš atzina, ka rindas uz magnētiskās rezonanses izmeklējumiem līdz šim bijušas ļoti lielas, bet šāda aparāta iegāde Ogrē izmeklējumus padarīs pieejamākus. Ķeguma novada domes priekšsēdētājs Roberts Ozols sveica slimnīcu ar spēju pieaugumu un pateicās gan savā kā kapitāldaļu turētāja, gan pacientu vārdā. "Lai jums un pacientiem veicas, lai viņi pie jums nonāk retāk un aiziet apmierināti," vēlēja R.Ozols.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)