Banner 980x90

"Mālkalnes" dārznieki dodas talkā sakopt Rundāles parku

Garais un siltais rudens ļāva "Mālkalnes" dārzniekiem bez steigas paveikt sezonas darbus, un viņi nolēma atsaukties Rundāles pils aicinājumam sniegt palīdzību parka sakopšanas darbos, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ogres novada pašvaldības interneta vietnē..

Rundāles pils ansambļa teritorija kopumā aizņem 72 hektārus, regulārais baroka dārzs -10 hektārus no tiem. Dārzā katru gadu uzzied ap 9000 sīpolpuķes un 3000 atraitnītes, kā arī dažādu krāsu peonijas, nemaz nerunājot par bagātīgo rožu kolekciju - 2660 nosaukumu rozes, kopējais stādu skaits ar ap 12000.

Šādā saimniecībā  svarīgs katrs palīdzīgs roku pāris, bet jo vērtīgāki ir talcinieki ar speciālām zināšanām un iemaņām.

"Mālkalnes" astoņiem dārzniekiem  tika uzticēts darbs rožu atlapošanā pie pils ansambļa ieejasun sakopšanas darbi rotaļu bosketā.

Arī pils dārzniekiem ir paredzēts sezonas darbs, tādēļ viņi bija ļoti iepriecināti par sniegto atbalstu. Darbu beidzot, rundālieši "Mālkalnes"  darbiniekiem deva iespēju apmeklēt šogad atklāto siltumnīcu-oranžēriju, kurā apskatāmo augu lielāko daļu veido grāfu Šuvalovu kolekcijā minētie 19. gs. vidus iecienītie telpaugi.

Un visbeidzot Rundāles darbinieki piedāvāja brīvbiļetes pils apmeklējumam, kas bija brīnišķīgs piedzīvojums!

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)