Banner 980x90

Mēneša laikā jaunajam Ogre novada pašvaldības aģentūras vadītājam jāsniedz savs atzinums par iestādi

Valmiera, 2.nov., LETA. Jaunajam Ogres novada pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" vadītājam Kasparam Grīnbergam (VL-TB/LNNK) mēneša laikā būs jāsniedz savs atzinums par aģentūras darbu un iepriekšējo auditu, aģentūru LETA informēja Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK).

Balstoties uz to, dome lems, vai aģentūrā veikt auditu un par reorganizāciju, pavēstīja Helmanis.

Grīnbergs šobrīd ir arī Ikšķiles novada domes deputāts, taču pašvaldības aģentūras direktora pienākumu izpildītājs aģentūrai LETA pauda, ka abas ieņemtās pozīcijas viņam darbā netraucēs, jo deputāta darbs prasa maz darba stundu.

Helmanis arī norādīja, ka pašvaldības rīcībā aizvien nav oficiālas informācijas par izmeklēšanu par 90 961 eiro izkrāpšanu no pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks".

Kā ziņots, Ogres novada dome 27.oktobrī ārkārtas sēdē lēma uz trim mēnešiem atstādināt pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" direktoru Aigaru Briedi, kurš, iespējams, ir aizturēts lietā par naudas līdzekļu izkrāpšanu no aģentūras.

Domē norādīja, ka trīs mēnešu atstādināšanas laiks noteikts, balstoties ar Briedi noslēgtajā darba līgumā. Pēc trim mēnešiem Briedim būšot jāsniedz domei paskaidrojumi, lai tā varētu tālāk lemt par pašvaldības aģentūras vadību.

Uz šo laiku par direktora pienākumu izpildītāju iecelts bijušais SIA "Ikšķiles māja" Siltumapgādes un apsaimniekošanas dienesta vadītājs Grīnbergs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizdomās par "Ogres namsaimniekam" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 961 eiro apmērā aizturējusi 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus. Veicot izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp aizturētajām personām varētu būt aģentūras vadītājs Aigars Briedis un Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Vjačeslavs Paramonovs. Tiesa, viens no aģentūras "Ogres namsaimnieks" lietā aizturētajiem ir atbrīvots pret 30 000 eiro drošības naudu, tomēr policijā aģentūrai LETA nekomentēja, kas ir atbrīvotā persona.

Valsts policija aģentūru LETA informēja, ka krāpšana Ogres pašvaldības aģentūrā "Ogres namsaimnieks" saistīta ar cenu aptaujas veikšanu par kādu aģentūras pasūtījumu - šīs aptaujas rezultātā tika izvēlēts fiktīvs uzņēmums, kurš faktiski nevarēja izpildīt nekādus pasūtījumus.

VP arī informēja, ka pārējās lietā iesaistītās astoņas personas nav "Ogres namsaimnieks darbinieki", bet ir personas, kuras tika iesaistītas krāpšanas īstenošanā. Šīs personas, tajā skaitā, saņēma izkrāptos naudas līdzekļus savos kontos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)